En Sıcak Konular

Bağdat'ı kızdaracak adım

13 Mart 2014 14:31 tsi
Bağdat'ı kızdaracak adım Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezi Bağdat hükümetinin kararını beklemeden Süleymaniye’ye bağlı Halepçe ilçesini, il ilan etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezi Bağdat hükümetinin kararını beklemeden Süleymaniye’ye bağlı Halepçe ilçesini, il ilan etti.

Bölge Başkan Mesut Barzani’nin talimatı üzerine Başbakan Neçirvan Barzani, bugün Erbil'de Halepçe Kaymakamı Goran Ethem ve Belediye Hıdır Kerim ve bir grup siyasi parti temsilcisini kabul etti. Görüşmenin ardından Halepçe’nin il olmasını öngören tasarıyı imzalandı.

Halepçe Belediye Başkan Vekili Kwestan Ekrem, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçenin bugünden itibaren il statüsüne yükseldiğini söyledi.

Uzun bir zaman bu kararın merkezi Irak hükümetince alınmasını beklediklerini fakat siyasi çekişmelerden dolayı sürecin uzadığını anlatan Ekrem, “Bölgesel hükümetin, Halepçe’yi il yapması bizi son derece memnun etti. Halepçe Katliamı'nın 26’ıncı yıldönümüne böyle sevindirici bir haberle girmek bizi mutlu etti” dedi.

Halepçe’de bayram coşkusu

İl ilanı, Halepçe’de bayram havasında kutlandı. Halepçe halkı, caddelerde halaylar çekerek ilçelerinin il yapılmasının sevincini yaşadı.

Elinde IKBY bayrağını alan vatandaşlar, davul zurna ve yerel ezgiler eşliğinde halaylar çekti. Irak Ulusal Meclisi’nin onayı olmadan Halepçe’nin il yapılmasına Bağdat hükümetinin nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

300 bin nüfusa sahip olduğu ifade edilen Halepçe’nin daha önce il yapılması kararı Irak merkezi hükümetin Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmiş, ancak Meclis'te görüşülmesi yapılmamıştı.

AA



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs