En Sıcak Konular

''Belediye imkanlarını başka yere gönderenler var''

14 Mart 2014 18:16 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, baskıyla oy alıp belediye imkanlarını başka yerlere gönderenlerden halkı kurtarmak için çok koşulması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Siyasi ırkçılık yaparak kendi batıl zihniyetlerini hakim kılmak için yeri geldiğinde tehdit, şantajla yeri geldiğinde baskıyla milletten oy alıp belediyenin imkanlarını başka yerlere göndermeye çalışanlar var. Halkımızın rızasını almak, halkımızı bu zilletten, bu pisliklerden, bu ortalığı alıp götürüvermiş çöplüklerden kurtarmak ve onlara iyi bir belediyecilik sunmak için hepimizin çok koşması lazım" dedi.
 
Arınç, Osmangazi Belediyesince yeniden düzenlenen Bağlarbaşı Meydanı'nın açılış töreninde, seçim çalışmaları dolayısıyla gittiği Anadolu şehirlerinde, belediyelerin ellerinden geleni yaptığını gördüğünü söyledi.
 
Özellikle başkanları AK Parti'li olan belediyelerin, imkanları iyi kullandığını, halkın daha mutlu ve huzurlu yaşaması için gayret ettiğini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Halkımız da onlardan memnun ama maalesef malum zihniyetin sahibi belediyelerde hiçbir hizmet yok. Bismil'e geçmişte de gittim. Bismil, Batman ve Mardin yolları üzerinde, merkezi 100 bin nüfuslu bir ilçemizdir. Hemen yanında Tepe beldesi vardır, orası da büyüktür. Tarımın merkezidir. Yukarıdan baktığınız zaman dümdüz bir ova görünür. Hamdolsun, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız da Bismilli olduğu için orada güzel atılımlar da yapmış. Seracılığı başlatmış, hayvancılığa destek verilmiş, tarımda ileri gidilmiş. Bu belediyede 15 seneden beri malum zihniyet var. Bu zihniyetler hizmet, halkımızın duasını almak, temiz içecek su, temiz hava, güzel caddeler, sokaklar, yeşil alanlar, dinlenme alanları nedir bilmiyor. Her yer çöp yığınlarıyla dolu. 'Hizmet' denen bir şey yok. Siyasi ayrımcılık, siyasi ırkçılık yapılıyor. Vatandaşlar arasında taraf gözetiliyor. Devletimizin gönderdiği paylar çarçur ediliyor, başka maksatlarda kullanılıyor. İşte biraz da bu gayretimiz, Anadolu'yu böyle karış karış dolaşmaktan tek amacımız da budur. Siyasi ırkçılık yaparak kendi batıl zihniyetlerini hakim kılmak için yeri geldiğinde tehdit, şantajla yeri geldiğinde baskıyla milletten oy alıp belediyenin imkanlarını başka yerlere göndermeye çalışanlar var. Halkımızın rızasını almak, halkımızı bu zilletten, bu pisliklerden, bu ortalığı alıp götürüvermiş çöplüklerden kurtarmak ve onlara iyi bir belediyecilik sunmak için hepimizin çok koşması lazım."
 
"Çok şeyler yapacaklar ama yapmıyorlar"
 
Yerel seçimlerin, Türkiye için bir milat olması gerektiğini vurgulayan Arınç, ülkede ideolojik belediyecilik yerine hizmete dayanan belediyecilik anlayışının hakim olmasının önemine değindi.
 
Gittiği pek çok ilde, Bağlarbaşı Meydanı gibi bir alan bulunmadığını dile getiren Arınç, "Halbuki bu çok da basit bir şey. Çok zor bir şey değil ki bir meydan için bir arazi çıkarmak, burayı güzelleştirmek, ağaçlandırmak, yeşillendirmek, insanların huzur duyması, yüzünün gülmesi için yeşil alan meydana getirmek çok zor bir şey değil" ifadesini kullandı. Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Akıllarına gelmiyor veya bilerek yapmıyorlar. 'İnsanlar dünyaya küssün, sadece şiddet düşünsün, sadece dağla silahla terbiye edilsin' diye belediyeciliği bilerek yapmıyorlar. Kahroluyoruz inanın ki. Ne güzel imkanlar veriyoruz. Her yıl trilyonlar gönderiyoruz. Her belediyenin payı var. Kendi imkanlarıyla bile gayret etseler çok şeyler yapacaklar ama yapmıyorlar. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı hizmetli seçen belediye başkanlarımızın bulundukları yerlere bakıyoruz, insanlar rahat bir nefes alıyor, birbirini kucaklıyor, birbirinin yüzüne gülerek bakıyor, huzur duyuyor, mutluluk hissediyor."
 
"Halep oradaysa arşın burada"
 
Yüksek hızlı trenlerle mesafelerin kısaldığına dikkati çeken Arınç, İzmir'den kontağını açan birisinin, 3 saat 30 dakikada İstanbul'a, Aksaray'a gidebileceğini belirtti.
 
Ulaşımda gelinen noktanın, eskiden hayal bile edilemeyeceğini anlatan Arınç, şunları söyledi:
 
"Yahu rüyanızda görseniz hayra yormazdınız. Bu da neyin nesi? İstanbul'dan İzmir'e 3 saatte gideceğiz ha. Eski büyüklerimiz, maneviyat büyüklerimiz anlatır, 'tayy-i mekan' diye bir şey varmış, Saba Melikesi Belkıs öyle yapmış hacı ağabey. Yolda görülmüş, bir de burada görülmüş. Allah dilerse böyle oluyor. Bizimki de buna benzedi yahu. Gözünü açıp kapatacaksın, cee Ankara'da, cee Eskişehir'de, bir bakacaksın bu tarafta. Kim yapıyor bunları? Allah'tan korkun. Kim yapıyor bunları? Hayatında, defterinde 'yolsuzluk' yazan bir insan, bu hizmetleri yapar mı? Bu parayı nereden bulur? Bu milletin alın terini boşa harcarsa bir insan, paranın bittiği yerde iki kıtayı denizin 60 metre altından bir tünelle nasıl bağlar? Bu Marmarayları kim yaptı? Üsküdar'dan giriyorsun, 4 dakika sonra Sirkeci'ye nasıl çıkıyorsun be kardeşim? Penceresi olsa balıkları göreceksin içinde yahu. 4-5 dakikada geçiyorsun. Sultan Abdülhamid, Sultan Abdülmecid, 'Bu Üsküdar'la bu tarafı nasıl birbirine bağlayalım' diye hayallerinden geçirmiş. Mimarlar bilir, eskiz yapmışlar, kara kalem çizmişler. 150 sene evvel onların düşündüğüne herkes, 'Bunlar hayal görüyor' derdi. Biz hayalleri, hakikat yaptık. Hamdolsun toprağın bittiği, karanın bittiği yerde ya uçuyoruz ya denizin altına giriyoruz ama yapıyoruz. Katrilyonları verip yapıyoruz hamdolsun. Ne derdi eskiler; Halep oradaysa arşın burada."
 
İşlerinin hakikatle olduğunu vurgulayan Arınç, Şair Mehmet Akif Ersoy'un, "Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim? İnan ki her ne demişsem görüp de söylemişim. Şudur benim hayatta en beğendiğim meslek; sözün odun gibi olsun, hakikat olsun tek" sözlerini hatırlattı.
 
Yaptıklarını görmek isteyenlere seslendiğini ifade eden Arınç, "Gitsinler, memlekete baksınlar. Biz iktidara geldik, 60 yılda yapılan bölünmüş yol, sadece 6 bin kilometre. Biz geldik, 10 senede 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık. 'İnanmam' diyecek bir deli varsa şu çevresine bir çıksın bakalım. Doğuya, güneydoğuya gitsin, kuzeye, güneye baksın, kaymak gibi. Her taraf duble yollarla dolu, görmüyor musunuz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye'nin 2023 vizyonu
 

Bülent Arınç, hedeflerinin sadece bugünü gün etmek olmadığını, 2023'ü hedeflediklerini bildirdi.
 
O yılın, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olduğunu anımsatan Arınç, şöyle konuştu:
 
"Cumhuriyet diye 10'uncu Yıl Marşını çalmak güzel de marş çalmakla bu iş olmuyor. Cumhuriyet'in 10'uncu yılında onlar yapılmışsa 100'üncü yılında ne yapacağız? Bunun hedefini kurmak lazım. Başbakanımız diyor ki '9 sene kaldı, 2023'ü gördüğümüzde fert başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak, ihracatımız 500 milyar dolar olacak, enflasyon yine 3-5'lerde olacak, işsizlik gittikçe aşağı düşecek. Benim hedefim bu.' İnsanın hedefi büyük olmalı arkadaşlar. İnsanın hedefi, Uludağ gibi olmalı yüksek, yüce olmalı. Peki Başbakan, yeter artık yahu, 2023'ü de hedef gösterdin, orada bari dur. Durmuyor ki bizimki, '2071 hedefi var' diyor. Allah Allah... Güzel şeyler göreceğiz çocuklar. Güzel, güneşli günler. Bak ne güzel güneş açtı. Bu güneşler, 30 Mart akşamı ilk zafer müjdesini Bağlarbaşı'ndan, Osmangazi'den alacağımızı gösteriyor."
 
Daha sonra Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile meydanın ve partisinin Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti.

aa


Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,132 µs