En Sıcak Konular

Yatsenyuk ABD'deki temaslarını değerlendirdi

14 Mart 2014 21:34 tsi
ABD'deki temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, ABD'nin ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması için Ukrayna'ya büyük bir destek verdiğini söyledi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, basın toplantısı düzenleyerek, ABD'deki temaslarını değerlendirdi.
 
ABD'deki temaslarının ardından Kiev'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yatsenyuk, ABD Devlet Başkanı, ABD kongresi ve senatosu ve Amerikan halkının, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması için Ukrayna'ya büyük bir destek verdiğini söyledi.
 
Yatsenyuk, kendilerinin ülkede meydana gelen sorunun çözümüne yönelik bir plan hazırladıklarını ancak Rusya'nın bu sorunun çözümüne yönelik herhangi bir planı görüşmeyi reddettiğini ifade etti. Yatsenyuk, ülkesinin ABD ve NATO ile askeri-teknik yardım konusunda görüşmelerine devam ettiğini ve bu çerçevede teknik istişarelerin sürdüğünü belirterek, Ukrayna ve tüm dünyanın Kırım'daki sorunun barışçıl yolla çözülmesi imkanlarını ele aldığını vurguladı.
 
Yatsenyuk, Rusya'nın Kırım'daki sorunun çözümüne yönelik her türlü plan ve öneriyi ele almayı reddettiğine değinerek, "Maalesef, Rusya Kırım'daki sorunun çözümüne yönelik her türlü planı ele almayı reddediyor. Onların uyguladığı tek şey, Kırım'daki askeri varlığını artırmak ve Ukrayna sınırlarında asker ve askeri araçlarını yoğunlaştırmak” ifadesini kullandı.
 
IMF ile işbirliği koşullarının her zaman kolay olmadığını ve şu anda bununla ilgili görüşmelerin sürdüğünü aktaran Yatsenyuk, hazinenin bomboş, devletin ise yağmalanmış olduğunu ifade etti. Yatsenyuk, IMF'nın kredileri olmadan üstlendikleri sorumlulukları yerine getiremeyeceklerini ve Ukrayna'nın bu mali yardımları alması için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını bildirdi. Ukrayna hükumetinin, IMF programı olmadan bile kemer kısma çalışmalarına çoktan başladığını, binlerce makam aracının satışa çıkarıldığını, çok sayıda yöneticinin işten çıkarıldığını, devlet yönetim sisteminin harcamalarının azaltıldığını  vurguladı.
 
Yatsenyuk, fiyat ve tarifelerle ilgili olarak yakın zamanda mutlu olunmayacak kararların alınabileceğine değinerek, ayrıca ülkedeki dar gelirli ailelerin desteklenmesi için hükümetin kaynak arayışı içinde olduğunu da dile getirdi.
 
Ukrayna ile ABD arasındaki stratejik partnerlik komisyonunun yeniden çalışmalarına başlayacağını belirten Yatsenyuk, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin ardından, iki ülke arasındaki partnerlik programının açıklandığını hatırlattı. Yatsenyuk, bu çerçevede birtakım siyasi ve ekonomik istişarelerin başlatılacağını, yatırım konseyinin oluşturulacağını, iki ülke iş çevreleri arasında iş forumlarının yapılacağını belirtti.
 
Ukrayna'ya gelecek ABD Ticaret Bakanlığı yetkililerinin, iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik iş birliği hacminin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunacağını aktaran Yatsenyuk, ayrıca Ukraynalı öğrencilere ABD eğitim kurumlarında ayrılan kontenjanın da 2 kat arttığını bildirdi.

aa


Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,629 µs