En Sıcak Konular

Operasyonlar ters etki yaptı

16 Mart 2014 09:26 tsi
Operasyonlar ters etki yaptı Paralel yapının AK Parti'nin oylarını düşürmek için, 17 Aralık'ta başlattığı operasyonlar ters etki yaptı.

Pollmark'ın anketine göre AK Parti'nin yerel seçim oy oranı yüzde 49.4'e yükseldi. "Başbakan'a güven" ise yüzde 49.5
 
Yerel seçimler öncesinde başlatılan zaman ayarlı 17 Aralık operasyonu ve paralel yapının tüm girişimlerinin sandığa nasıl yansıyacağı büyük bir merak konusu haline gelmişti. Son yapılan seçim anketi yapılanların AK Parti'nin oylarını düşürmek bir yana arttırdığını ortaya koydu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları yüzde 40-45 bandında oy beklerken anket bu oranın yüzde 49.4'e ulaştığını gösterdi. AK Parti'nin çalıştığı üç araştırma şirketinden biri olan Pollmark sahaya indi ve 8-11 Mart arasında bir anket yaptı. 26 ilde 5 bin 200 kişinin katıldığı anket, AK Parti'nin yerel seçim oylarının genel seçim ile aynı düzeylere geldiğini ortaya koydu.

GENEL SEÇİM OLSA YÜZDE 49.2

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da önünde bulunan ankete göre vatandaşlara "milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Sonuçlara göre AK Parti'nin oyları yüzde 49.2 düzeyinde çıktı. CHP'nin oyları yüzde 25.8, MHP'nin yüzde 14.2, BDP'nin yüzde 7.4 olarak gerçekleşti. Vatandaşlara yerel seçimlerde kime oy verecekleri de soruldu. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların yüzde 49.4'ü AK Parti, yüzde 28.3'ü CHP, yüzde 13.2'si MHP, yüzde 6.2'si de BDP'ye oy vereceğini söyledi. Diğer partilere oy vereceklerin oranı ise yüzde 2.9'da kaldı. Büyükşehir statüsü dışında kalan illerde de durum farklı değil. AK Parti'nin oyları yüzde 49. CHP'nin yüzde 14.9, MHP'nin yüzde 22.6, BDP'nin yüzde 2, diğer partilerin ise yüzde 11.7 oy alması bekleniyor.

ERDOĞAN VE HÜKÜMET BAŞARILI

Ankete göre vatandaşların yüzde 47'si hükümeti başarılı, yüzde 14.9'u kısmen başarılı, yüzde 34.4'ü başarısız buluyor. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 3.7. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulanların oranı yüzde 49.5 iken, kısmen başarılı bulanların oranı yüzde 12.4. Erdoğan için başarısız diyenlerin oranıysa yüzde 34.

 


 

Sabah

 



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs