En Sıcak Konular

AKBİS‘in gözleri sandığın üstünde

16 Mart 2014 09:30 tsi
AKBİS‘in gözleri sandığın üstünde Hummalı bir şekilde 30 Mart seçimlerine hazırlanan AK Parti, sandığa yönelik muhtemel hile girişimine karşı tedbirleri de devreye sokuyor.

Sandığa yönelik olası hile girişimlerine karşı önlem alan AK Parti, seçimleri AKBİS adı verilen özel bir sistemle takip edecek. Sonuçları merkeze ulaştıracak sistem, sandık güvenliğinin de sigortası olacak.

Hummalı bir şekilde 30 Mart seçimlerine hazırlanan AK Parti, sandığa yönelik muhtemel hile girişimine karşı tedbirleri de devreye sokuyor. Bir asıl, bir yedek müşahidin yanı sıra, 9 kişilik sandık yönetim kurulu üyesi görevlendiren parti yönetimi, AKBİS'ten (AK Parti Bilgi Sistemleri) de en üst düzeyde yararlanacak. 30 Mart günü, görevli olacak 1 milyona yakın kişinin sandık başlarından sisteme atacağı veriler sayesinde sonuçlar, iki saat içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve parti yönetiminin önünde olacak.

3 SEÇİMDE DE KULLANILACAK

Daha önceki seçimlerde, o dönemin teknik altyapısıyla hizmet veren AKBİS, son imkanlarla donatıldı ve güvenlik bakımından da güçlendirildi. 30 Mart'taki yerel seçimlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerde de kullanılması planlanan sistem sayesinde Türkiye'nin dört bir yanından sonuçlar, AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) ulaşacak. 11'er kişilik ekiplerle sandık başlarında kuş uçurtmayacak AK Parti, böylece sonuçları da en hızlı ve güvenilir şekilde almayı planlıyor.

AK PARTİ'NİN TWITTER SİSTEMİ!

Sistem sayesinde sandık başında olan AK Partili görevliler, il ve ilçelerde hizmet veren kişilerle bire bir iletişim kurabilecekleri gibi tüm görevlilere toplu mesaj da gönderebilecek. "AK Parti'nin Twitter'ı" olarak sistemin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde yapılan testlerden başarıyla çıktığı kaydedildi. Sistem, hem seçime hile karıştırılmasının önüne geçmeyi, hem de sandık güvenliği konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmasını amaçlıyor.

SONUÇLAR İKİ SAAT İÇİNDE HAZIR

Kullanıcılar, özel şifre ile sisteme dahil olarak bilgilerini aktarabilecek. Sistemde, özel güvenlik duvarının da bulunduğu kaydedildi.
 
1 milyona yakın AK Partilinin görev yapacağı seçimlerde sandıklar açılır açılmaz sayılacak oyların rakamları anında Genel Merkez'e bildirilecek. Bu sayede sandıklar açıldıktan 2 saat sonra resmi olmayan tüm sonuçlar Genel Merkez'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmış olacak.

Akşam
 



Bu haber 1,880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,765 µs