En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Fezlekeler milletvekillerine okunmalı

16 Mart 2014 09:35 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fezlekelerin TBMM'de okunup-okunmaması tartışmasına ilişkin "Milletvekilleri neye göre el kaldırıp indirecekler. Milletvekili bunu öğrenecek, bilecek, bakacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk televizyonunda yayınlanan "Ne Oluyor" programında gençlerin sorularını yayınladı.
 
Kılıçdaroğlu, "Bekir Bozdağ, 'Fezlekeleri biz ancak Soruşturma Komisyonu'na açıklayabiliriz. Oradaki üyeler bilecek ayrıntısını. Milletvekillerinin bilmesine sıcak bakmıyoruz' şeklinde açıklama yaptı. Taha Akyol da 'Yasama yargının önüne geçemez. Milletvekillerinin gizlilik kararı varsa yargı aşamasında bilmeleri doğru değildir' diye yazı yazdı. Ne diyeceksiniz?"  sorusu üzerine, şunları söyledi:
 
"Milletvekilleri neye göre el kaldırıp indirecekler Yüce Divan'a gönderip göndermemek için? Bilmediği bir konuda el mi kaldıracak? Milletvekili bunu öğrenecek, bilecek, bakacak. Ona göre Yüce Divan'a gönderip göndermemeye karar verecek. Soruşturma Komisyonu kurulacak. Oradaki milletvekilleri öğrenecek. Komisyondaki arkadaşlar elbette ki görüşmeleri kamuoyuyla paylaşmama konusunda kendi aralarında bir karar alabilirler. Hukukun üstünlüğü konusunda bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Dosyaya bakacak ki raporunu vermiş olacak. Dolayısıyla sadece ve sadece okunacak, okunduktan sonra komisyon kurulsun mu kurulmasın mı diye oylanacak. Ret çıkarsa ne olacak kimse bilmiyor. Kabul çıkarsa ne olacak kimse bilmiyor."
 
Kılıçdaroğlu, fezlekelerin sosyal medyada paylaşıldığını ve herkesin fezlekelerde nelerin yazdığını bildiğini, dolayısıyla fezlekenin gizliliği diye bir şey kalmadığını kaydetti. 
 
"Medyada bize yeterince yer verilmiyor"
 
Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin televizyonlarda yer alma süresine ilişkin, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 13 saat 32 dakika, CHP'ye 45 dakika, MHP'ye 48 dakika, BDP'ye de 2 dakika. Allah aşkına peki biz sesimizi nasıl duyuracağız? Siz medyanın Türkiye'de özgür olduğuna inanıyor musunuz? Ben bugün Gaziosmanpaşa'da miting yaptım. 360 derece tıklım tıklım doluydu. Birkaç kanal dışında hangi kanal verdi?" diye konuştu.
 
"Devletin demokratikleşmesi gerekiyor"
 
Berkin Elvan'ın ölümü hatırlatılarak, "Devlet zihniyetinin değişmesi ve demokratik aklın öne çıkmasına" dair yapılan bir yorum üzerine Kılıçdaroğlu, devletin demokratikleşmesi gerektiğini belirterek, bu yöndeki çalışmalarını anlattı.
 
Kılıçdaroğlu, demokrasilerde devletle yurttaşın en az şekilde muhatap olduğunu kaydederek, polis ile herhangi bir şekilde karşı karşıya gelinmeyen yerde demokrasinin daha fazla olduğunu aktardı.
 
Devlet denilen kurumun saydam ve tarafsız olması, partizanlık yapmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin sorununun "Ben devletim" demesi olduğunu söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun katilinin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

aa


Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,441 µs