En Sıcak Konular

Tüm önlemler tamam

16 Mart 2014 09:53 tsi
Görevlilerin YGS güvenliğini tehlikeye atacağı iddialarına karşı Bakanlık harekete geçti.

Her sınıfta 'yedek görevli' bulunacak. Ayrıca derslik sayısı kadar görevli de sabotaj ihtimaline karşılık evlerinde bekletilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek hafta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için önlemlerini aldı. Görevlilerin sınav günü salonlara gelmeyerek sınav güvenliğini tehlikeye atacağı iddialarına karşı harekete geçen Bakanlık, her derslik için birer görevliyi sınav binasında, birer yedek görevliyi de evlerinde bekletecek. Görevli olduğu halde sınav yerine gelmeyerek sabote etmek isteyen görevlilerin yerine evlerinde hazır bulunan görevliler çağırılacak.

DAHA SONRA KARŞILAŞTIRDIK  

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, sınava ilişkin kendilerine iki farklı yönde ihbar geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Sınavdan birkaç gün önce kamuoyuna soruların çalındığı ve bazı dershanelere, okullara dağıtıldığı ileri sürülerek kaos propagandası yapılacakmış. Benzer bir durum Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesi yapılmak istendi. Bir öğretmen, sınav sorularını ele geçirdim, diyerek iki dershaneye 11 soruyu faksla geçmiş. Bunlar benim elime ulaştı. Soruları kapalı zarfla aldım. Elime geçtiğinde karşılaştırma yapamadık çünkü sorular bende de yoktu. Gördük ki elimizdeki sorularla, sınav soruları arasında hiçbir bağ olmadığı gibi, 4-5 soru da sınav kapsamında olmayan sorulardı."

MEB-İÇİŞLERİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Müsteşar Tekin, görevlilerin o gün sınav yerlerine gitmeyerek sınavı iptal ettirecekleri şeklinde bir ihbar daha bulunduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduklarını ve soruların çalınmaması için her türlü önlemin alındığını kaydeden Tekin, hem sınava girecek öğrencilerin hem de velilerin içini rahatlatacak açıklamalarda bulundu: “Öğrenci sayısının 40'ın altında olduğu her bir derslikte bir başkan ile bir gözetmen; 40'ın üzerinde olanlarda ise bir başkan iki gözetmen görevlendiriyoruz. Görevlilerin o gün sınava gelmemesi ihtimaline karşı, sınav yapılacak okuldaki her bir derslik için bir yedek sınav görevlisini okulda tutacağız. Bununla da yetinmiyoruz. İhtiyaten her bir derslik sayısı kadar sınav görevlisini de evlerinde bekletiyoruz ki; olur da bu görevliler de gelmez ise yedektekileri çok kısa bir sürede sınav merkezlerine çağırabilelim."

Akşam

Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs