En Sıcak Konular

RTÜK'te CHP'li üye oyunu!

17 Mart 2014 09:07 tsi
RTÜK'ü "AK Parti'nin sopası" olmakla suçlayan kurumun CHP'li üyesi Ali Öztunç, ATV ve TRT için sansür içerikli rapor talep etmiş.

RTÜK'ü 'AK Parti'nin sopası' olmakla suçlayan kurumun CHP kontenjanlı üyesi Ali Öztunç'un, ATV ve TRT için sansür talimatları geçtiği ortaya çıktı.

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen Üst Kurul üyeleri Süleyman Öztunç ve Demirkan'ın, RTÜK uzmanlarına yazdıkları dilekçelerle, söz konusu kanallarda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının yayınlanmasından ana haber bültenlerine, yarışma programlarına ve grup toplantılarının yayınlanmalarına yönelik pek çok konuda rapor talebinde bulundu.

BAŞBAKAN'A DA SANSÜR İSTEDİ

Üye Ali Öztunç, 7 Mart tarihli dilekçesiyle Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Haliç Metro Köprüsü açılışında yaptığı konuşmayı "düzeysiz, kaba ve argo" olarak nitelendirerek, bunu yayınlayan kanallar için inceleme talep etti.

Gezi parkı eylemleri sırasında yakılan Türk bayrağının görüntülerini veren TRT için de rapor yazılmasını talep eden Öztunç, yasadışı dinlemeleri yayınlamadığı için de kanal hakkında rapor yazılmasını talep etti.

Ali Öztunç, Süleyman Demirkan ve Ahmet Yıldırım tarafından kurul başkanlığına yazılan dilekçede ise, sadece seçim dönemleri değil, tüm dönemlerde TV kanallarının siyasi partilerle ilgili yaptığı yayınların ve ayırdıkları sürenin tespit edilmesi için arşivlenmesi talep ediliyor. Yine Ali Öztunç tarafından verilen dilekçede, bu sefer ATV'de yayınlanan Müge Anlı programında cinayeti itiraf eden bir kadının polis tarafından gözaltına alınması sürecinde "katil" gibi gösterildiği ifade edilerek inceleme isteniyor. Uzmanlar, yine ihlal olmadığı kanaatine varıyor.

Sabah



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs