En Sıcak Konular

AB'nin Rusya'ya karşı tavrı net değil

17 Mart 2014 12:51 tsi
AB'nin Rusya'ya karşı tavrı net değil
AB dışişleri bakanları toplantısında, Rusya'ya karşı kararlı duruş sergilenmesinin yanı sıra diplomatik kanalların açık tutulmasının yolları aranıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Kırım’da düzenlenen referandum sonrası Ukrayna’daki gelişmeler ve Rusya ile ilişkilerin ele alınacağı Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları toplantısı öncesinde, toplantıda, Rusya'ya karşı uygulanacak yaptırımlar konusunda uzlaşı sağlanacağına güvendiğini belirtti.
 
Rusya ile her türlü diplomatik kanalın açık olduğunu ifade eden Hague, toplantı sonrasında 21. yüzyılda bir ülkenin askeri güçle başka bir ülkeye bağlanmasının kabul edilemezliğinin vurgulanacağı bir açıklama yapılacağını ifade etti.
 
Kırım referandumunda alınan sonucunun tanınmayacağına dikkati çeken Hague, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) tek başına olduğunu, Çin’in bile çekimser kaldığını söyledi.
 
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise referandumun tamamen yasa dışı olduğunu, kararlılıkla hareket edilmesinin yanı sıra gerginliği tırmandırmadan diyalog yolları bulunması gerektiğini vurguladı.
 
Lüksemburg Dışişleri Bakan Jean Asselborn da yaptırımlar devreye alınsa dahi referandum öncesi statüye dönmenin mümkün olmadığını anlattı.
 
Asselborn, "Yasa dışı da olsa uluslararası hukuka aykırı da olsa dün bir şeyler olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bir yandan Ukrayna’ya yardımcı olmamız diğer yandan Rusya’yla ilişkilerde içinde bulunduğumuz delikten nasıl çıkılacağını bulmamız gerekiyor” dedi.

aa


Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs