En Sıcak Konular

Sırbistan'da Başbakan Erdoğan'a oy çıktı

17 Mart 2014 13:01 tsi
Sırbistan'da oy sandıklarının yüzde 50,51'inin sayımı tamamlandı. Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki bir sandıktan Başbakan Erdoğan için de oy çıktı.

Sırbistan'da yapılan erken genel seçimlerde saat 24.00 (TSİ 01.00) itibarıyla, ülke genelindeki oy sandıklarının yüzde 65,37'sinin açıldığı, yüzde 50,51'inin sayımının tamamlandığı bildirildi.
 
Resmi olmayan bu sonuçlara göre, Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç liderliğindeki Sırp İlerleme Partisi (SNS), sayılan oyların yüzde 48,44'ünü aralarak, 250 sandalyeli parlamentoda 156 milletvekili ile temsil edilecek.
 
Vuçiç tek başına hükümet kurabilecek, ayrıca SNS dışında 6 siyasi oluşum daha parlamentoda yer alacak.
 
Sırbistan Seçim Komisyonu (RIK) tarafından açıklanan sonuçlara göre, Başbakan İvitsa Daçiç önderliğinde Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) ise oyların yüzde 14,05'ini, eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç liderliğindeki Yeni Demokrat Parti (NDS) yüzde 5,86'sını, Tadiç'in eski partisi Demokrat Parti (DS) ise yüzde 5,46'sını aldı.
 
Öte yandan, yüzde 5'lik seçim barajından muaf tutulan azınlık partilerinden Boşnak lider Suleyman Uglyanin başkanlığındaki Sancak Demokratik Eylem Partisi (SDA Sancak) yüzde 1,09 oy alırken, İştvan Pastor önderliğindeki Voyvodina Macarlar Birliği (SVM) yüzde 3,01 ve ülkedeki Arnavutlar'ı temsil eden Demokratik Eylem İçin Partisi (PPD) yüzde 0,89 oy aldı.
 
Bu çerçevede, 250 sandalyeli Sırbistan Meclisi'nde SNS 156, SPS 45, NDS 18, DS 17, SVM 9, SDA 3 ve PPD 2 milletvekili bulunduracak.
 
Başbakan Erdoğan'a da oy çıktı
 
Bu arada, Sırbistan'ın güneyinde, Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki bir oy kullanma merkezinde açılan sandıktan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için de oy çıktı.
 
Seçimlere katılan 19 siyasi oluşumun bulunduğu oy pusulasının üzerine kalemle ''20. Recep Tayyip Erdoğan'' yazıldığı görüldü.

aa


Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs