En Sıcak Konular

Gülen'e beddua göndermesi Erdoğan'a dua

18 Mart 2014 10:14 tsi
İsmailağa Cemati'nin önemli isimlerinden Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Fethullah Gülen'e beddua göndermesi yaptı.

Ustaosmanoğlu'nun Başbakan Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Gül'e ve Genelkurmay Başkanı'na hasseten dua etmesi dikkat çekti.

KAGEP Karadeniz Genç Girişimciler Derneği'nin hafta sonu Bayrampaşa'da yapılan lansman gecesine İsmailağa Cemati'nin önemli isimlerinden Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu Hocaefendi'de katıldı. Ustaosmanoğlu, Fethullah Gülen'e beddua göndermesi yaparken Başbakan ve devlet idarecilerine dua etti.

Kürsüye geldiğinde salonda dua istemeyenlerin parmak kaldırmasını isteyen Ustaosmanoğlu, "Bakın dua istemeyen varmı diye sorduk. Hiç kimse parmak kaldırmadı. Peki dua isteyen var mı? Allah sizden razı olsun. Şurada güzel bir seçim yaptık. Zaten gelecek seçim de yüzde 99 olacak. Niye 99 olacak? Çünkü dünyadaki 9 milyara yakın olan nüfusun yaklaşık yüzde 90'ı dua ediyor. Bunların bir kısmı da beddua ediyor. Biz beddua edenlerin yanında da değiliz, tarafında da değiliz. Böyle bir moda da yok. Böyle bir beddua da yok. Eğer bunun sebebini öğrenmek istiyorsanız hiç bir peygamber böyle beddua etmedi. Allah'ın veli kullarından alim kullarından kimse böyle bir beddua etmedi. Kitaplarda da böyle bir beddua yok. Yakışıksız hareketlerle beraber beddualar, dolaşır dolaşır dolaşır gider o bedduları yapan ve o beddulara amin diyenlerin başına çöker. Hanesine girer neslini yok eder. Ve dünya böyle şerli insanların şerrinden muhafaza olunmuş olur." dedi.

Ustaosmanoğlu, "Ya Rabbi Bizleri saygılı kullarından eyle! Bizi edepli kullarından eyle Ya Rabbi.. Dua eden kullarından eyle Yarabbi, Dualara amin diyen kullarından eyle Ya Rabbi, diğerlerinden etme Ya Rabbi diye dua eden Ustaosmanoğlu, Rahmet Peygamberi'nin ümmeti olarak biz onlara da dua ediyoruz. Ya Rabbi onlara da dua etme aşkını, duaya inanma aşkını ve hidayetini nasip eyle Ya Rabbi... Bütün dünya Müslüman olsa bizim hiç bir zararımız olmaz. Ama dünyada bir zalim çıksa, bütün dünyayı sarsıyor rahatsız ediyor. Bu yüzden biz zalimlerin yanında bedduacıların yanında ve onların sevgisinde değiliz. Cenabı Hak onları da çolukları ve çocuklarıyla bütün imkanlarıyla insafa gelerek tevbe etmelerini nasip eyle Ya Rabbi!

Ülkemiz üzerine, milletimiz üzerine, devletimiz üzerine oynanan oyunları def etsin. Hasseten ve çok hasseten Başbakanımız, Reis-i Cumhurumuz, Diyanet İşleri Başkanımız, Devlet Başkanımız, Genelkurmay Başkanımız, bütün idarecilerimize, bütün belediye başkanlarımız, hane reislerimize Cenab-ı Allah sıhhat afiyet ihsan etsin. Barışla huzurla yaşamayı, nimetler içinde yaşamayı nasip etsin." şeklinde dua etti.

Ustaosmanoğlu duasının sonunu "cümle hayırlıların acilen fethi için, cümle şerlilerin def-i için, bedduların kalkarak yerine duaların hakim olması için, duacıların gün be gün güçlenmesi için, bedduacılarında affı mağfiret olarak ıslah olmaları için... Yine dua ediyoruz. Rahmet Peygamberinin ümmetiyiz. Zalimler onu öldürmey kalkıyordu. O onlara bile beddua etmiyordu. Ya Rabbi bunlara da iman nasip eyle. Bunlar Hakkı bilseler bana bu zulmü eziyeti etmezlerdi diyordu. Bizde o Peygamberin ümmeti olarak herkese dua ediyoruz, herkese sıhhat diliyoruz, herkese bolluk bereket diliyoruz. Rabbim her türlü sıkıntılardan herkesi muhafaza eylesin." diyerek tamamladı.

Ustaosmanoğlu konuşmasının sonunda ayrıca Türkiye'nin en büyük camilerinden olan Arnavutköy'deki Yeşil Cami'de bugün (18 Mart günü) yatsı namazının ardından Çanakkale Şehitleri için büyük bir dua programı yapılacağını açıkladı. İstanbul Müftüsü'nün de katılacağı gecede çok geniş bir hoca katılımının olacağını duyuran Ustaosmanoğlu, 150 bin kişiyi rahat ettirecek yerleri olduğunu belirterek herkesin katılımını istedi.

Aynı zamanda Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin de damadı olan Abdullah Ustaosmanoğlu, Baylampaşa bölgesinde 49 yıldır hafız ve ilim adamı yetiştiren önemli din adamlarından biri olarak görülüyor.

Haber7

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs