En Sıcak Konular

'Bilge Kral'ın arkadaşlarından Erdoğan'a destek

18 Mart 2014 12:50 tsi
Bosna Hersek Federasyonu'nun ilk cumhurbaşkanı merhum "Bilge Kral" Aliya İzzetbegoviç'in yakın arkadaşları ''Başbakan Erdoğan'ı desteklediklerini söyledi.

Balkanlar'dan Bursa'yı ziyarete gelen Bosna Hersek Federasyonu'nun ilk cumhurbaşkanı merhum "Bilge Kral" Aliya İzzetbegoviç'in yakın arkadaşları, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini, yerel seçimlerde AK Parti'nin zaferi için dua ettiklerini'' söyledi.
 
Balkan heyetinden İzzetbegoviç'in yakın arkadaşı, iş adamı İlyas Ramazanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akraba ve dostlarını ziyarete için kente geldiklerini kaydetti. Bosna Hersek'in Türkiye'ye vefa borcu olduğunu belirten Ramazanoğlu, "Savaşları kazandık Allah'ın yardımıyla, Türkiye'nin sebebiyle. Türkiye'ye çok borçluyuz tabii" ifadesini kullandı.
 
Ramazanoğlu, Balkanlar'da çok sayıda Osmanlı Türk'ü olduğunu, Balkanlar'dan da birçok akrabalarının Türkiye'ye göç ettiğini dile getirerek, "Biz orada kaldık, Rabbim bize yardım etti, çok şehit kanı döktük ama elhamdülillah zaferleri kazandık. Türkiye ile inşallah daha ileri gideceğiz. Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar. Çanakkale Zaferi gibi bir zaferi, 30 Mart'ta Türkiye'de bekliyoruz. Türkiye, parlar inşallah. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti, birinci olacak Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.
 
"Görüyorsunuz bayağı iftira atıyorlar" diyen Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Biz çok üzülüyoruz. Türk halkı, Türk milleti, bu oyuna gelmez. Bizde bir atasözü var, 'Çamur at duvara, tutmazsa iz kalıyor.' Bu ize Türkler müsaade etmezler. İftiraya kanmazlar, uymazlar. Bunların hepsi yalan. Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın ne iş, ne hizmetler yaptığını biliyoruz. Bosna'da, Kosova'da o kadar büyük hizmetleri geçti. Türkiye parlıyor, lider ülke oldu. O kadar para rezervi var, o kadar borç ödendi."
 
''İzzetbegoviç hayatta olsaydı, Erdoğan'a destek verirdi''
 
"Aliya İzzetbegoviç, hayatta olsaydı, Recep Tayyip Erdoğan'a destek verirdi'' ifadesini kullanan Ramazanoğlu, ''Çünkü ölmeden iki gün önce, Recep Tayyip Erdoğan, onu ziyarete geldi Saraybosna'ya. Aliya, ona emanet etti, 'Recep Tayyip Erdoğan, sana emanet ediyorum, Bosnama sahip çık, Balkanlar'a, Müslümanlar'a sahip çık, adaletle, doğrulukla' dedi ve emanet etti. Bu emaneti, Erdoğan kabul etti. İnşallah Allah'ın izniyle adaletli işler tekrar devam edecek" şeklinde konuştu.
 
Aliya'nın yol arkadaşı İsmet Kasumagic
 
Aliya İzzetbegoviç'in yol arkadaşı, Bosna Hersek'in eski bakanlarından İsmet Kasumagic de Türkiye'de yaşananları endişeyle takip ettiklerini bildirdi.
 
İktidar ile çatışmalara girilmesinin sebeplerini öğrenmek için ziyarete geldiklerini söyleyen Kasumagic, "Bu seçim kampanyasında, iktidar partisinin dengesinin bozulması için sanki kural dışı yöntemler kullanılıyor. Biz de bunu takip ediyoruz" dedi.
 
"Başarılı bir partinin, adamın arkasında durmaya çalışan insanlarız" diyen Kasumagic, şunları kaydetti:
 
"Rahmetli olmadan Aliya İzzetbegovic, söylemek istediğini de bugün söyleyeceği şeyi de söyledi. Onun mezar taşında, 'Biz Allah'a yemin ediyoruz ki kimsenin kölesi olmayacağız' yazıyor. Halkın uyanması gerek. Türkiye'deki durumu halk iyi değerlendirecek, iftiralara, şunlara, bunlara uymayacak, doğruları kendisi seçecek. Ümit ediyoruz, iktidardaki parti ve lidere güvenecekler ve bu şekilde devam edecek."
 
''Bunların hepsi uydurma ve tutmayacak şeyler''
 

Eski milletvekillerinden Abdurrauf Prusi ise son dönemlerde Türkiye'nin durumunu takip ettiklerini ve her konuda kalkındığını gördüklerini anlattı.
 
Türkiye dışında yaşayan Müslümanlar olarak bu kalkınma ile Türkiye'nin başarılarıyla gururlandıklarını ve bunun devam etmesini istediklerini aktaran Prusi, şöyle konuştu:
 
"Seçim kampanyaları başladı. Biz de bu konudaki gelişmeleri takip ediyoruz. Dua ediyor ve tahmin ediyoruz ki aynı süratle kalkınma devam eder ve siyasette bir değişiklik olmaz. Türkiye, bu şekilde devam eder ileri doğru. Bu iftiralar, seçim kampanyalarında genellikle yapılan şeyler. Bu şekilde yöntemler kullanılıyor ki iktidardaki partinin itibarı sarsılsın. Bunların hepsi uydurma şeyler ve tutmayacak şeyler. Türk halkı, seçmesini bilecek. Kalkınması, gelişmesi için, her konuda Türkiye'nin kalkınması için biz de devamlı dua ediyoruz. Halk, aynı partiyle devam edecek diye düşünüyoruz."

aa


 

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs