En Sıcak Konular

Tatar-Slav çatışması istiyorlar

19 Mart 2014 09:47 tsi
Tatar-Slav çatışması istiyorlar Kırım’da kimliği belirsiz kişilerce işkence edilerek öldürülen 38 yaşındaki Tatar asıllı Reşat Ametov, bugün toprağa verildi.

Kırım’da kimliği belirsiz kişilerce işkence edilerek öldürülen 38 yaşındaki Tatar asıllı Reşat Ametov, bugün toprağa verildi. Ametov’un cesedi Karasubazar’ın Zemlyaniçnoye (Ortalan) Köyü’nde 16 Mart'ta bulunmuştu. Reşat Ametov’u son yolculuğuna uğurlamak üzere yüzlerce Kırım Tatarı bir araya geldi. 3 çocuk babası Reşat Ametov’un cenaze namazı Simferopol yakınındaki Abdal Mezarlığı’nda kılındı.

Cenaze namazını kıldırmadan önce cemaate hitap eden Kırım Müftüsü Emirali Ablayev, işlenen bu cinayetin provokasyon amaçlı olduğunu dile getirdi. Ablayev, cenazeye katılanlara provokasyonlara gelmeyin çağrısı yaptı.

Müftü Ablayev, “Bizi Slavlarla karşı karşıya getirmek istediler. Kışkırtmaya mezarlardan başladılar, mezarlarımızı yıktılar. Bayram günü 2 camimizi kundakladılar. Biz buna rağmen başka milletlerin mezarına, kilisesine saldırmadık. Bizim dinimiz başkasının kilisesine, mezarına saldırıyı yasaklıyor.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) özel açıklamada bulunan avukat Emir Kadirov; “Bir, Müslüman öldürüldü. Şimdi avukatlar, hukukçular ve gazeteciler ile birlikte bu olayın gerçekleştiği kışlanın olduğu bölgede hakkımızı yasal yollardan arayacağız.” diye konuştu.

Nuri Ebutarık adlı bir ihtiyar ise 70 yıldır çile çektiklerini hatırlatarak, Tatar halkına sabır diledi. Ebutarık, Kırım’dan yeniden sürgün edilmenin endişesini yasadıklarını, topraklarında yaşamak istediklerini ifade etti. Ebutarık, Türk ve Müslümanlardan Kırım Tatarlarını yalnız bırakmamalarını istedi.

Cihan



Bu haber 1,253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs