En Sıcak Konular

9 maddelik Oslo protokolü uygulanıyor

19 Mart 2014 09:57 tsi
Siyasiler ve terör uzmanları, Murat Karayılan’ın “Seçim sonrası, özerklik” açıklamasını Oslo protokolüne bağladı. PKK ile iktidar arasındaki pazarlıkların kamuoyuna açıklanması gerektiğine dikkat çekildi.

PKK te­rör ör­gü­tü­nün söz­de yö­ne­ti­ci­le­rin­den Mu­rat Ka­ra­yı­la­n’­ın ön­ce­ki gün yap­tı­ğı, “Se­çim son­ra­sı, özerk­li­ği in­şa sü­re­ci­ni biz öz güç­le­ri­miz­le baş­la­tı­rı­z” açık­la­ma­sı­na si­ya­si­ler ve te­rör uz­man­la­rı tep­ki gös­ter­di.

MU­HA­TAP PKK

CHP Söz­cü­sü Ha­luk Koç: Ey­lül 2012’de AK Par­ti ile Os­lo­’da PKK ara­sın­da 9 mad­de­lik bir pro­to­kol ya­pıl­dı­ğı­nı açık­la­mış­tım. Kar­şı­lık­lı pa­zar­lık­lar, şu an­da hü­kü­me­tin ba­şın­da bu­lu­nan şa­ibe­li ki­şi ile te­rör ör­gü­tü­nün li­de­ri ve baş­ka­nı ile ya­pı­lan gö­rüş­me­ler hu­kuk dı­şı­dır. Bu işe MİT alet edil­miş­tir. Mİ­T’­in bu hu­kuk dı­şı gi­ri­şim­le­ri özel bir ka­nun ile so­ruş­tu­rul­mak­tan ko­run­muş­tur. Bu sü­re­cin ay­dın­lan­ma­sı la­zım. Kim ki­me ne ver­di kim kim­den ne al­dı? Kürt kar­deş­le­ri­mi­zin de­mok­ra­tik ta­lep­le­ri meş­ru ze­min­de meş­ru si­ya­si ak­tör­ler ta­ra­fın­dan mil­le­tin önün­de şef­faf bir şe­kil­de tar­tı­şıl­ma­lı­dır. Özerk­lik ile il­gi­li bir söz ve­ril­di mi alın­dı mı bil­mek la­zım. PKK’­yı mu­ha­tap ha­li­ne ge­ti­ren bu­gün Tür­ki­ye­’yi sı­kın­tı­ya so­kan si­ya­si par­ti­dir.

Taviz tavizleri doğuracak

OR­SAM Baş­da­nış­ma­nı-emek­li Tüm­ge­ne­ral Ar­ma­ğan Ku­loğ­lu: Çö­züm sü­re­cin­de PKK ile gö­rü­şül­dü, Os­lo­’da ve İm­ra­lı­’da Apo ile gö­rü­şü­le­rek bel­li bir esa­sa bağ­lan­dı ama ka­mu­oyu­na açık­lan­ma­dı. Bu açıklamaların amacı, dev­le­ti sı­kış­tır­mak ve on­dan ta­viz bek­lemektir. Çö­züm sü­re­ci adı al­tın­da ta­viz­ler, ta­viz­le­ri do­ğu­ra­cak­tır. Ba­ğım­sız Kür­dis­tan so­nuç­la­nana ka­dar mü­ca­de­le­le­ri sürecek.

Psikolojik anlaşma

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri: PKK-AK Parti işbirliği var. Karayılan’ı konuşturan Öcalan değil Erdoğan’dır.Karayılan ve diğer yöneticiler ile Başbakan arasında adı konmamış psikolojik anlaşma vardır. Karayılan tehdit ettikçe hükümet bunları rahatlatacak yasalar yapıp önünü açıyor.

Emek­li Kur­may Al­bay, Stra­te­jist Me­sut Ül­ker: İk­ti­dar, PKK’ya pro­jek­si­yon tut­ma­sı ge­re­kir­ken pa­ra­lel ya­pı al­gı­sı­nı baş­ka ta­raf­la­ra çe­vir­di. Tür­ki­ye için sı­kın­tı­lı bir sü­re­cin baş­la­dı­ğı­nı söy­le­ye­bi­li­riz. PKK, bek­len­ti­le­ri­ni, pa­zar­lığı en üst per­de­den de­vam et­ti­ri­yor. Bu açık bir teh­dit­tir. Ör­güt fır­sat oluş­tu­ra­rak söy­lem­le­ri­ni ey­lem­le­re dö­nüş­tür­dü.

AİHM’DEN Öcalan kararı:

Şartlı tahliye imkanı verilmeli

Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Mah­ke­me­si (AİHM), Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın tu­tuk­lu­luk ko­şul­la­rıy­la il­gi­li şi­ka­ye­ti­ni in­ce­le­di. AİHM, Öca­la­n’­ın ada­da yal­nız kal­dı­ğı 17 Ka­sım 2009’a ka­dar ‘ih­la­l’ ol­du­ğu­na hük­met­ti. AİHM, Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Söz­leş­me­si­’nin (AİHS) şart­lı tah­li­ye im­ka­nı ol­ma­dan ömür bo­yu ha­pis ce­za­sı ile il­gi­li, ‘in­san­lık dı­şı ve aşa­ğı­la­yı­cı mu­ame­le­yi’ ko­nu eden 3’ün­cü mad­de­si­nin ihlal edildiğini oy­bir­li­ği ile ka­bul et­ti. Mah­ke­me, Öca­la­n’­a şart­lı sa­lı­ver­me ola­na­ğı ta­nın­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­te­rek, dev­le­tin mah­ke­me mas­raf­la­rı için Öca­la­n’­a 25 bin eu­ro öde­me­si­ne ka­rar ver­di. Ada­let Ba­ka­nı Be­kir Boz­dağ da idam ce­za­sı alan Öcalan’ın şart­lı tah­li­ye­den ya­rar­la­na­ma­yacağını söyledi.

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs