En Sıcak Konular

BÜTÜN telefonları dinliyorlar

19 Mart 2014 12:05 tsi
BÜTÜN telefonları dinliyorlar O ülkeler arasında Türkiye'de olabilir...

The Washington Post’un isimlerini açıklamadığı haber kaynaklarından aldığı bilgilere ve CIA eski çalışanı Edward Snowden’in Dünya kamuoyuna açıkladığı belgelere dayanarak dün geçtiği haberde, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın ülke çapındaki tüm telefon görüşmelerini kaydedebilecek yeni bir bilgisayar programını geliştirdiği bildirildi.

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından geliştirilen ve MYSTIC adı verilen program sayesinde Amerikan istihbaratı bir ay boyunca ülkede yapılan tüm telefon görüşmelerini eski kayıtları da otomatik olarak silmek sureti ile saklayabiliyor. Söz konusu kayıtların %1’e yakın bir kısmı uzmanlar tarafından inceleniyor. İlgili uzmanlar tarafından incelenen ve sayıları milyonları bulan ses kayıtları daha sonra uzun süre ile saklanacakları elektronik arşivlere yollanıyor.

Gazetenin aktardığı bilgilere göre, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı MYSTIC adı verilen programı ilk olarak 2009 yılında faaliyete geçirdi. 2011 yılında ise söz konusu program Amerikan istihbaratı tarafından ilk defa bir başka ülke üzerinde denendi. Programı kullanan uzmanların böylesine büyük çaptaki bir bilginin saklanması konusundaki güçlükleri daha ilk yıldan itibaren rapor ettikleri, ancak buna rağmen Ekim 2013 itibariyle söz konusu programın 6 ülkeyi kapsayacak bir şekilde yaygınlaştırılması için kaynak ayrılması konusunun bütçe belgelerine girdiği bilgisi de The Washington Post’un sütunlarında yer aldı. Gazete programın hangi ülkelerde kullanıldığını ise açıklamadı.

Rusya'nın Sesi



Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs