En Sıcak Konular

Meclis'teki fezleke oturumu gergin başladı

19 Mart 2014 16:28 tsi
Meclis Genel Kurulu, fezlekeler için toplandı. Bu arada Ak Partili 4 eski bakan kendileri hakkında Meclis soruşturması açılması için dilekçeyle başvuruda bulundu.

 TBMM Genel Kurulu, CHP'nin talebi üzerine 4 eski Bakanın fezlekelerini görüşmek üzere toplandı. Meclis Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısı için yoklama yapıldı. Yoklamadan sonra fezleke oturumu başladı.

Oturumun ilk safhasında MHP'li vekiller, Meclis'i Meclis Başkanı'nın değil de vekili Sait Yakut'un yönetmesine ittiraz etti. MHP'liler, nöbet çizelgesine Meral Akşener'in yönetmesi gerektiğini söyledi.

TARTIŞMALAR BAŞLADI

Oturumun başlamasından sonra fezlekelerle ilgili bir sunum yapan Meclis Başkanvekili'ine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural itirazda bulundu. Vural, Meclis araştırması açılabilmesi için Bakanlar hakkındaki fezlekelerin vekillere açılmasını talep ettiklerini söyledi.

MHP'den sonra CHP ve BDP'li grup başkanvekilleri de fezlekelerin Genel Kurul'da okunmasını ve vekillerin denetimine açılmasını istedi.

Ak Parti grubu ise fezlekelerin içeriğinin herkes tarafından bilindiğini, internet ortamında zaten paylaşıldığını belirterek fezlekelerin Meclis'te yeniden vekillerin denetimine açılmasına gerek olmadığını savundu. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, soruşturmanın gizililiği kuralı gereği fezlekelerin okunmaması gerektiğini söyledi.

BAKANLAR KENDİLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA TALEP ETTİ

Bu arada 4 eski bakan Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar haklarında soruşturma komisyonu kurulması için meclis başkanlığına dilekçe ile başvurdu.

Bakanların talebi ise "Hakkımızdaki iddialar araştırılsın" şeklinde oldu.

17 Aralık operasyonlarından sonra haklarında fezleke hazırlanan 4 eski Bakan hakkında iktidar partisi de Meclis Soruşturması istiyor. Muhalefet partileri ise fezlekelerin Meclis'te okunmasından sonra soruşturma açılmasını istiyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, 4 eski bakanın haklarındaki iddialarla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasını istediğini belirterek, "Soruşturma Komisyonu kurulması için 55 imza topluyoruz" dedi.

TBMM dört eski bakan hakkındaki fezlekeler için saat 15'te toplanıyor. Meclis'in toplanabilmesi için ise en az 184 milletvekilinin Genel Kurul'da olması gerekiyor.

Toplantıya katılacak milletvekilleri seçim bölgelerindeki programlarına ara verdi. Kılıçdaroğlu dışındaki parti liderleri miting programlarını değiştirmedi.

MUHALEFETİN İLK TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu kurulmasıyla ilgili girişimi konusunda "Güzel, olması gerekeni yapmışlar" dedi.

Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,318 µs