En Sıcak Konular

Davutoğlu: Bu sadece kişilerin seçimi değil

19 Mart 2014 19:43 tsi
Konya'nın Güneysınır ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 30 Mart'ta sandıktan daha güçlü çıkacaklarını belirtirken seçimin sadece şahıslar için olmadığını savundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Her seçimden sizlerin desteğiyle daha güçlü bir şekilde çıktık. Şimdi de çıkacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Sizlerin desteğiyle bütün bu engelleri aşarız ama 30 Mart'ta seçime giderken kalbinize, hafızanıza sorarak gidin. Oy verirken sadece kişileri değil Türkiye'nin kaderini de oyladığınızı bilin" dedi.

Davutoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Güneysınır ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin bir mahalli seçim olmadığını, bunun böyle görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

İktidara geldikleri günden bugüne kadar bütün meseleleri teker teker çözen bir iktidar olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Başbakanımızı seçimlere girmekten men ettiler. 27 Nisan muhtırası verdiler. Her türlü engelle geldiler ama bizi yıldıramadılar. Her seçimden, sizlerin desteğiyle daha güçlü bir şekilde çıktık. Şimdi de çıkacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Sizlerin desteğiyle bütün bu engelleri aşarız ama 30 Mart'ta seçime giderken kalbinize, hafızanıza sorarak gidin. Oy verirken sadece kişileri değil, Türkiye'nin kaderini de oyladığınızı bilin" dedi.

"Kimse küçük ihtilaflar içine girmemeli"

Bugünün, küçük ihtilafların günü olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu mahallenin adı Mevlana Mahallesi... Mevlana birleştirir, ayırmaz. Onun için burada toplanıyoruz. Güneysınır bu kardeşliğin adıdır. Kimse bu kardeşliği bozmamalı. Kimse küçük ihtilaflar içine girmemeli. Hepimiz birlikte Türkiye'yiz. Bakın nasıl bir onur mücadelesi veriyoruz. Aylardır yapılan kampanyaları görüyorsunuz. Gezi olaylarından bu yana, 1 senedir aslında yapmak istedikleri şey önümüzdeki üç seçimle ilgili bir yıpratma politikası. Bir seçim değil bakın size tekrar geleceğiz, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için geleceğiz. 1,5 sene içinde 3 seçim yapacağız. Bütün bu özgürlükçü adımlardan rahatsız olan birileri, bu topraklarda inancımızın tekrar kökleşmesinden rahatsız olan birileri, önümüzü kesmeye çalışacaklar. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Ya Rabbimize secde ile sığınırız ya da size gelir sandıkla sığınırız. Başka gidecek yerimiz yok. Rabbimiz ve milletimiz. O zaman siz de tereddütsüz bir şekilde her türlü ihtilafı unutarak bize destek vermeniz lazım."

"Dik duruyoruz, eğilmeyiz"

Ardından Konya'nın Hadim ilçesine geçen Bakan Davutoğlu, partisince burada düzenlenen mitingde de vatandaşlara hitap etti.

"30 Mart'ta, ya 12 senedir Türkiye'de izzetin, onurun hakim olması için çalışan, dünyanın neresine giderse gitsin her bir vatandaşımızın başının dik dolaşmasını sağlayan siyaset anlayışımıza destek vereceksiniz ya da Allah muhafaza birilerinin istediği gibi bizi kaosa sürüklemeye çalışanların yanında olacaksınız" diyen Davutoğlu, "Sizin içinizden, sizin dualarınızla bu yola çıkmış biri olarak 12 yıldır dünyanın her yerinde başı dik bir şekilde sizleri temsil eden bizlerden razı mısınız? Bazen Filisitin'de bombalar altında şehit düşen genç bir kızın babasına sarılırken bazen Suriye'den gelen Halepli bir genç kızın gözyaşını Hz. Hadim'i'nin irfanı adına onların silerken takip ettiğimiz siyasetten rahatsız mısınız? Arakanlı Müslümanlardan selam alıp size getirirken takip ettiğimiz barış politikasından razı mısınız?" diye konuştu.

Atılan "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine Davutoğlu, "Hiç merak etmeyin, dik duruyoruz, eğilmeyiz. Her zaman söylediğimiz gibi bizim başımız sadece rükuda ve Allah'ın huzurunda eğilir" ifadelerini kullandı.

Ardından, miting alanı çevresindeki esnafı ziyaret edip vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, yürüyerek Hz. Hadimi türbesine geldi ve burada dua etti.

aa

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs