En Sıcak Konular

Paralel yapıyı ne zaman farketti?

19 Mart 2014 22:20 tsi
Paralel yapıyı ne zaman farketti? Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplıyor. TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün moderatörlüğünde gerçeleştirilen programda Erdoğan, gazeteciler Ahmet Taşgetiren, Hakan Albayrak ve Nihal Bengisu Karaca'nın gündeme ilişkin sorularına cevap veriyor.
 
Program, Nasuhi Güngör'ün "Paralel Yapı"ya ilişkin sorusu ile başladı.
 
Başbakan Erdoğan bu soruya, bir örgütün, bir çetenin Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmek istediğini ve hukuk içerisinde ne gerekiyor o mücadelenin yapılacağını söyledi. Memurların çalışmasını düzenleyen 657 sayılı yasa olduğunu hatırlatan Erdoğan, memurun çalışma şartlarının belli olduğunu ifade etti. Bir başbakanın, bir genelkurmay başkanının, bakanların dinlenmesinin yasalara aykırı olduğunu belirten Erdoğan, bunun bir casusluk suçu olduğunu, hiç bir demokraside böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi.
 
Kimilerin emekliliğini isteyerek, kimilerinin izin alarak kaçmaya başladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Niçin çünkü işin başındaki kaçmış. 1999'da kaçıp gitmiş" dedi.
 
İZLEYİNCE BEYNİMDEN VURULMUŞA DÖNDÜM
 
Dinlemeleri sert bir şekilde tepki gösteren Erdoğan, Enerji Bakanı'yla yaptığı görüşmenin uluslararası boyutu olabileceğini belirterek, "Belki bir ülke ile sıkıntım var sen onu dinler birilerine servis edersen, bu dört dörtlük bir vatana ihanet suçuna girer" diye konuştu.
 
"Bizim bu görüşmelerimizin neticelerini de uluslararası bazı yerlere servis etmedikleri ne malum" diye soran Erdoğan, Adana'da "TIR"ların durdurulmasına değindi. "Mesela adana olayı, yenilir yutulur değil" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ben onları izlediğim zaman beynimden vurulmuşa döndüm" dedi.
 
Aralarında askerlerin de olduğu MİT mensuplarının yere yatırıldığı söyleyen Erdoğan, bunu yapanların paralel yapının mensupları olduğunu belirtti ve "Bu nasıl vatanseverliktir, milletini sevmektir?" diye sordu.

PARALEL YAPIYI NE ZAMAN FARKETTİ
 
"Paralel yapı"yı ilk olarak ne zaman fark ettiğine yönelik bir soruya Erdoğan, daha önce fark etmeye başladıklarını 8 Şubat'ta da zirve yaptığını söyledi. "MİT müsteşarımızı ifadeye çağırdılar" diyen Erdoğan, daha önce Oslo görüşmelerine kadar gittiğini söyledi. Terör örgütü lehine adımlar attıklarının iddia edildiğini daha sonra ise MİT Müsteşarı'nın ifade vermeye çağırdıklarını söyledi. Erdoğan, Hakan Fidan'ı da daha önce Emre Taner'i de kendisinin görevlendirdiğini ifade etti.

A'DAN Z'YE BUNLARIN HEPSİ YALAN
 
"Ergenekon ve Balyoz'daki tutuklamaların tamamından bilgisi vardı" iddialarına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "A'dan Z'ye bunların hepsi yalan. Bunlar, o kadar ahlaksız, adi ve seviyesiz ki, bunlar takiyeyi, yalanı, iftirayı leblebi çekirdek gibi yerler" dedi.
 
AİHM KARARINA YALAN YANLIŞ BİR AÇIKLAMA
 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin Abdullah Öcalan'la ilgili açıkladığı dünkü kararına değinen Erdoğan, "AİHM bölücü terör örgütüyle ilgili bir karar almış, Batılı ülkelerde olmayan bir uygulama İmralı'da yapıldığı halde, yapılan açıklama, yalan yanlış bir açıklamadır" dedi.

SIFIR KOMŞU DİYE BİR ŞEY SÖZKONUSU DEĞİL
 
"Komşularla sıfır sorun derken, şimdi sıfır komşu deniyor" şeklinde bir soruya Erdoğan, "Sıfır komşu diye bir şey söz konusu değil" dedi. Suriye ve Ukrayna-Kırım'ı bir kenara koyarak diğer ülkelerle ilişkilerin iyi olduğunu söyleyen Erdoğan, İran'ın Suriye konusunda farklı bir noktada durduğunu söyledi. Soçi'ye sadece Putin'le Suriye konusunu görüşmek için gittiğini belirten Erdoğan, iki ülkenin dışişleri bakanlarının da katıldığı bir toplantı yaptıklarını ve Putin'e "Tarih sizi farklı yargılayacak, bizi farklı yargılayacak" dediğini söyledi. Erdoğan, buna rağmen söz konusu ülkelerle ilişkilerin de devam ettiğini vurguladı.
 
İçeride muhalefetin de kendilerinin karşısında durduğunu belirten Erdoğan, ilkeli duruşlarının devam edeceğini söyledi.
 
ŞEBEKELERDE SORUN VAR
 

Seçimlerin ardından gerilimin azalıp azalmayacağına yönelik bir soruya da Erdoğan, yüksek gerilim hatlarının olduğunu bir de buna bağlı şebekelerin bulunduğunu belirterek, "Şebekelerde sorun var" diye konuştu.
 
Kimsenin devleti ele geçiremeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Bunlar milli irade hırsızlığı yapabilir miyiz, bunun gayreti içerisindeler" dedi.
 
30 Mart'tan sonraki süreçte ekonomi ve demokrasiyi at başı götürmek istediklerini belirten Erdoğan, demokratikleşme paketi kapsamında yapılan düzenlemelere değindi. Yüzde 10 seçim barajına yönelik eleştirilere de cevap veren Erdoğan, kendilerinin getirdiği barajı yüzde 5'ye indirme ya da tamamen barajı kaldırarak 550 milletvekili ile dar bölge önerilerini getirdiklerini ancak bu önerilerin kabul edilmediğini söyledi.
 
BUNLAR KENDİLERİ İÇİN BİZİM İNTİHAR ETMEMİZİ İSTİYORLAR
 
"Kusura bakma da biz intihar komandosu değiliz sizin için. Bunlar kendileri için bizin intihar etmemizi istiyorlar. Biz de siyaset yapıyoruz" diyen Erdoğan, yüzde 10 barajını kendilerinin getirmediğini, kendilerinden öncesi siyasilerin getirdiğini, kendilerinin de yüzde 10 barajıyla iktidara geldiklerini söyledi.
 
HİÇ GERİLİMDEN YANA OLMADIK
 
Hiç gerilimden yana olmadıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bizim karşımızdakiler bu gerilimi işlediler, bundan sonraki süreçte de hiç gerilim tarafında olmayacağız. Cam çerçeve indiren, silah kullanan, molotof kullanan kim? Bütün bunları kullananlara da eli kolu bağlı bir devlet olamaz. Bunların hemen hesabını soran devlet olacak. Ben istediğim yerde, istediğim gösteriyi yaparım... Böyle bir şey olamaz yapamazsın. Emniyet müdürü ile bunun müzakeresini yaparsınız, yer gösterir, orada yaparsın" şeklinde konuştu.

trthaber



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs