En Sıcak Konular

Soruşturma dosyası HSYK'da

20 Mart 2014 12:50 tsi
Soruşturma dosyası HSYK'da Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Dink cinayetinde sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli yetkililer hakkında yürütülen soruşturma dosyasını HSYK'ya gönderdi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli yetkililer ve personel hakkında yürütülen soruşturma dosyasını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gönderdi.
 
Dink ailesi avukatlarının, Dink cinayetine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının ardından olayda sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle söz konusu dönemde Trabzon'da görevli İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle personeli hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.
 
Başsavcılık, suç isnat edilen emniyet ve jandarma yetkililerinin üst düzey kamu görevlisi olmaları nedeniyle farklı soruşturma usullerine tabi oldukları için diğer personele isnat edilen suçun da söz konusu yetkililerin suçuyla bağlantılı olması sebebiyle soruşturmanın nasıl yürütüleceği konusunda karar verilmesi amacıyla dosyayı HSYK'ya gönderdi.
 
Söz konusu soruşturma HSYK'nın kararı doğrultusunda yürütülecek.
 
Dink ailesi avukatlarından Bahri Bayram Belen de gazetecilere, Dink cinayetine ilişkin daha önce hakkında dava açılan dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkındaki soruşturmanın, üst düzey kamu görevlisi olması dolayısıyla Trabzon Valiliği'nin izniyle yapıldığını anımsattı.
 
Halen jandarma ve emniyet görevlileri hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın da valilik izniyle yapılabileceğini ancak Başsavcılığın HSYK'nın kararı doğrultusunda hareket etmeyi tercih ettiğini belirten Belen, soruşturmanın seyrinin HSYK'nın kararı doğrultusunda şekilleneceğini ifade etti.
 
Belen, Dink cinayetinde dönemin emniyet ve jandarma görevlilerinin görevlerini yapmadıklarını savunarak, olayda sorumlulukları olduğunu öne sürdü.

aa

Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs