En Sıcak Konular

Tuğrul Türkeş'ten Egemen Bağış'a tepki

20 Mart 2014 14:59 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Bakan Egemen Bağış ile bir gazeteci arasında geçtiği öne sürülen konuşmayla ilgili konuştu. Türkeş, "Çok çirkin. O çirkinlik üzerine yorum yapılmayacak kadar açık" dedi.

Eski bakan Egemen Bağış ile bir gazeteci arasında geçtiği öne sürülen konuşmayla ilgili görüşleri sorulan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş,"Çok çirkin. O çirkinlik üzerine yorum yapılmayacak kadar açık. Onun üzerine söylenecek bir şey yok. Siyasetçi ve ahlak bağlamında yaşananları çöp sepetine koymak gerekir" dedi.

Tuğrul Türkeş, seçim gezileri için geldiği Antalya'da partisinin belediye başkan adayları ile birlikte MHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türkeş, Türkiye'nin enteresan bir süreçten geçtiğini belirtti. Tuğrul Türkeş, şöyle konuştu:

"17 Aralık'ta başlayan ve Bakan çocuklarını da kapsayan yolsuzluk soruşturması sebebiyle Türkiye'nin gündemi kısmen değişti, kısmen de AKP ve sayın Başbakan tarafından değiştirilmek isteniyor. Dün de bunun acı bir numunesini TBMM çatısı altında yaşadık. Bir utanç vesilesidir, bir utanç vesikasıdır TBMM'de yaşananlar. Yapılanlar bir aklanma vesilesidir. Özetle, AKP'nin tüm milletvekilleri 19 Mart itibariyle ortak olmuşlardır. Suçu örtmeye kalkmışlardır, ayıplarını saklamaya kalkmışlardır ve bu milletten ayıplarını kaçırmaya kalkmışlardır. Bu hırsızlıklar, bu yolsuzluklar, bu İran ajanı ile yüz göz olan devletin bakanlarının suçları gizlenemez artık, saklanamaz."

'HARAM PARAYLA CAMİ OLMAZ, ÇOCUK OKUTULMAZ'

TBMM'de yaşananların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 aydır yürüttüğü kampanyanın neticesi olduğunu vurgulayan Tuğrul Türkeş, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bütün bunlara rağmen biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 30 Mart'ın öncelikli olarak yerel yönetim seçimi olduğu gerçeğinden uzaklaşmadık, uzaklaşmayacağız. Bir taraftan da yaşananları anlatmaya devam edeceğiz. Yani 'Efendim biz o parayı aldık ama rüşvet değildi. Niye, Necmettin Bilal devlet memuru değil çünkü. Biz aldık ama yurt yaptıracaktık.' Haram parayla imam hatip olmaz. Haram parayla cami olmaz. Haram parayla çocuk okutulmaz. Haram parayla yapabileceğin tek şey, öbür tarafta hesabını vereceğini düşünüyorsan kendi çoluğuna, çocuğuna yedirirsin, onun da vebali senin olur."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her sıkıştığında Alparslan Türkeş'in kitaplarını karıştırdığını aktaran Türkeş, "O kitapların arasından 2 satır bulur, 'Bak Türkeş şunu dediydi, bunu dediydi' diye. Her seferinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'tümünü oku' diye öneriyorum. Aslanım o cümle doğru ama kitabın tümü doğru. Okuyacaksan 500 sayfalık genişletilmiş baskısı var, hepsini oku. Bunların hepsi olumlu şeylerdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bozkurt selamını da memnuniyetle karşılıyorum. Bizim iddiamız da zaten bu. Türkiye'de bir gün herkes MHP'li olacak. O da inşallah çok yakında. 2015'te Milliyetçi Hareket Partisi inşallah iktidar olacak" diye konuştu.

'EŞKİYAYI BU KADAR ŞIMARTIRSAN BİR GÜNDE KAN AKAR'

AK Parti reklamında Türk bayrağı kullanılması nedeniyle YSK'nın bu reklamı yasakladığının hatırlatılması üzerine Türkeş, şöyle konuştu:
"Suistimal etmedikleri bir Türk bayrağı kalmıştı. Onu da suistimal etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama bu millet de biliyor. Habur girişini AKP yapmadı mı? Recep Tayyip Erdoğan yapmadı mı? Peşmergeleri o kılıklarla kahraman edası ile Recep Tayyip Erdoğan kabul etmedi mi? Açılım saçmalığını Recep Tayyip Erdoğan getirmedi mi? 'Analar ağlamıyor kan akmıyor' diyor. O bir yıl akmıyor dediği kan, bu eşkiyayı bu kadar şımartırsan bir günde akıverir Allah korusun. Temenni etmiyorum ama çok dikkatli olmak lazım. Milletin birliğine, bütünlüğüne bu kadar saygısızlık yapan bir siyasi partinin o bayrakla hiçbir işi yok yani. Takdir yüce milletin. O reklamın kime yakışır kime yakışmaz bilirler yani. Hırsızlarla kurtuluş mücadelesi olmaz."

"EGEMEN BAĞIŞ UTANMADAN NASIL TOPLUM İÇİNE ÇIKACAK"

Büyük Birlik Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Bayrak, eski bakan Egemen Bağış’ın Kur’an-ı Kerim ile dalga geçtiğini belirterek "Bu adam utanmadan bundan sonra nasıl toplumun içine çıkacak. Bu kişi hemen siyasetten ve milletvekililğinden el çektirilmeli. Bu adam milletin vekili olamaz." dedi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, nüfusun yüzde 99’u Müslüman bir ülkede, kendini dindar gösteren, üstelik dini hassasiyetleri olduğu her fırsatta belirtilen ve dindar nesil yetiştirme amacı güttüğü iddia edilen bir partinin bakanının Kur’an-ı Kerimle dalga geçmesinin toplumu şoke ettiğini dile getirdi. Eski bakanın Bakara suresiyle makara diye alay etmesini büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla dinlediklerini vurgulayan Bayrak, “Tıpkı cahiliye döneminde ki gibi. Bakan Kur’an-ı Kerim ile eğlenmeyi meslek haline getirmiş bir gazeteciye gülerek tepki veriyor ve ayetlerle dalga geçiyor. Milletimizin etmeyeceği ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Türkiye’de dindar kimliği olduğunu iddia eden bir hükümetin mensubu bu zatın derhal siyasetten, el çektirilmesi gerekmektedir. Egemen Bağış utanmadan nasıl toplum içine çıkacak” diye konuştu.

'BAŞBAKAN BUNA NE DİYECEK'

Eski bakanın toplumu yaralayan bu ifadelerine ne Başbakan Erdoğan ne de AKP’li yetkililerin tepki göstermemesini anlayamadıklarının altını çizen Bayrak, “İşte bunların dindarlığı bu kadar. Meydanlarda dini siyasete alet ettikleri artık gün gibi ortada. Bu durum yolsuzluk tapelerinden bile çok daha vahim ve aşağılık bir durum. Bu eski bakan ve ona tek kelime etmeyenler bu toplumun huzuruna nasıl çıkacaklar. “ dedi.

(AJANSLAR)

Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs