En Sıcak Konular

Öğrencilerden Başbakan'a suç duyurusu

20 Mart 2014 17:28 tsi
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Başbakan Erdoğan'ın "Polise talimatı ben verdim" sözleri nedeniyle Berkin Elvan'ın ölümünden sorumlu olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Öğrenci Kolektifleri Hukuk Birimi üyesi bir grup İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi avukat cübbesi giyerek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde toplandı. "Emri ben verdim' diyen Başbakan yargılansın" yazılı pankart açan grup, "Berkin Elvan Ölümsüzdür", "Berkin için adalet için" sloganları attı.

"ŞİKAYETÇİYİZ"

Grup adına yapılan açıklamada, ".., polisin destan yazdığını söyleyerek yeni cinayetler için katilleri cesaretlendiren bir Başbakan ile bu ülkenin daha fazla yönetilemeyeceği, hukuk fakültesi öğrencilerinin gözünden çok net bir şekilde görülmektedir. Halkın hukuka olan güvenini ve adalet umudunu azaltan Erdoğan'ın yargılanmadığı her gün yeni bir suçun doğuşuna eşdeğerdir. Bu yüzden Erdoğan'ın işlediği suçlardan en başta Berkin Elvan'ın ölüm emrini vermesinden dolayı şikayetçi oluyoruz" denildi.

DİLEKÇEDEN

Öğrenci Kolektifleri Hukuk Birimi üyelerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi parkı sürecinde söylediğini belirttikleri "Polise talimatı ben verdim", "Polisimiz destan yazdı" sözleri nedeniyle Berkin Elvan'ın ölümünden sorumlu olduğu ve "Kasten öldürme" suçundan hakkında soruşturma açılması talep edildi.

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs