En Sıcak Konular

Hollanda'da aşırı sağcı lidere dava açıldı

20 Mart 2014 18:27 tsi
Hollanda’da daha çok İslam ve Müslüman karşıtı tutumuyla tanınan aşırı sağcı Özgürlükler Partisi lideri Wilders’in Faslılara yönelik ayrımcı ifadeleri yargıya taşındı.

 Hollanda’da daha çok İslam ve Müslüman karşıtı tutumuyla tanınan aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in geçen hafta ülkedeki Faslılara yönelik ayrımcı ifadeleri yargıya taşındı.

Lahey’de yaşayan ismi açıklanmayan bir kişinin Wilders aleyhine dava açtığı belirtildi. Tartışmalarla ilgili açıklama yapan Faslılar Danışma Kurumu, benzer sürecin kendileri tarafından da başlatılacağını bildirdi.

Aşırı sağcı politikacı geçen hafta yaptığı açıklamada Hollanda’da yaşayan Faslıların sayısının azalmasına yönelik arzusunu dile getirmişti.  

Wilders, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili dün gece düzenlenen parti toplantısında ise üyelerine “Hollanda’da çok mu, az mı Faslı istiyorsunuz?” sorusunu sormuş, salondakiler hep bir ağızdan “Az, az” diye karşılık vermişti.

Açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirten Faslılar Danışma Kurumu, rencide olan herkesi Wilders hakkında dava açmaya çağırdı.

Aşırı sağcı politikacının sözlerinin ırkçılığa yol açtığını kaydeden Faslılar Danışma Kurumu sekreteri Aissa Zazen, kendisini şok eden bu açıklamaların "nefret içerikli" olduğunu dile getirdi.

Daha önce de benzer eylemlere imza atan Wilders’ın özellikle 2008 yılında çektiği Müslümanlara hakaret içeren “Fitne” adlı filmi büyük tepki toplamıştı. Bu kapsamda 2011 yılında Müslümanlara karşı kin ve nefrete yol açtığı gerekçesiyle yargılanan Wilders suçsuz bulunmuştu.

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs