En Sıcak Konular

'Erdoğan bu denklemden çıkarılmak isteniyor'

21 Mart 2014 08:52 tsi
'Erdoğan bu denklemden çıkarılmak isteniyor' SETA'nın düzenlediği panele konuşmacı olarak katılan Mustafa Karaalioğlu, Oral Çalışlar ve Markar Esayan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca (SETA) 30 Mart'a Doğru Adalet ve Kalkınma Partisi konulu panel düzenledi.

Panelde Star Gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Markar Esayan konuşmacı olarak katıldı.

Star Medya Grup Başkanı Karaalioğlu, konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini söyledi. Karaalioğlu, "Türkiye'de gayrı memnun, her türlü olumsuz şeye inanmaya hazır bir kitle var. Bu kitle Türkiye'nin geri kalanına da saygısını kaybetmiş durumda. Dindarlara, başörtülülere, Kürtlere, azınlıklara karşı sempatilerini kaybetmiş durumdalar.31 Mart'tan itibaren Türkiye'nin karşı karşıya olduğu bütün sorunların çözümü açısından en güçlü anahtar burada" değerlendirmesinde bulundu. Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyonundan çıkan bir numaralı dersin Başbakan Erdoğan'a karşı tahammülsüzlük olduğunu belirten Karaalioğlu rakamlara bakıldığında yakın gelecekte AK Parti'siz bir siyasal düzenin düşünülemeyeceğini belirterek, bu nedenle Erdoğan'ın hedefe alındığını kaydetti. Bu tablonun benzerinin AK Parti'nin ikinci 5 yılı öncesinde Cumhuriyet mitinglerinde görüldüğünü anlatan Karaalioğlu, ikinci 10 yılın belirleyicisi olma konusunda da bu denklemden Erdoğan'ın çıkarılmak istendiğini söyledi.

Büyük bir beladan geçiyoruz

Radikal Gazetesi yazarı Oral Çalışlar da son dönemde yaşananların Adnan Menderes dönemindekine benzediğini söyledi. Çalışlar, bir partinin 3 seçim kazanmasının, 4'üncü seçimi kazanmaya aday olmasının karşı taraf için çok tahrik edici olduğunu da dile getirdi. AK Parti'ye yöneltilmesi gereken temel eleştirilerden birinin devletçilikten ne kadar kurtulabildiği olduğunu söyleyen Çalışlar, siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nun değişmesi gerektiğini dile getirdi. Çalışlar, "Türkiye, çok büyük bir beladan geçiyor. Bir zamanlar yargıya ve askere, hatta polise ulusalcı otoriter bir Kemalist anlayış hakimdi, şimdi de aynı anlayışın çapraz yüzü paralel yapı hakim olmuş. Bunun tasfiye edilmesi Türkiye'nin önündeki en büyük mesele" diye konuştu.

Son 100 yılın en önemli seçimi

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Markar Esayan, Türkiye'de askerin geri çekilmesiyle yeni Türkiye'de bir güç paylaşımı olduğunu savundu. 30 Mart yerel seçimlerini son 50-100 yılın en önemli seçimi olarak niteleyen Esayan, bu dönemlerin hem fırsat, hem de zaaf yaratan dönemler olduğunu belirtti.

Stargazete.com



Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs