En Sıcak Konular

Arınç: Bu bir yasak, yasaklama değildir

21 Mart 2014 18:01 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bu bir yasak değildir. Yasaklama değildir. Sadece kişilerin müracatı üzerine yargının aldığı kararın uygulanmasına yöneliktir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter'a yönelik tedbir amaçlı erişimin engellenmesinin, mahkeme kararlarına uygulamayan Twitter merkezine karşı, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) başlattığı bir süreç olduğunu belirterek, "Bunlar giderildiği taktirde, hemen, belki de bu saatlerde böyle bir şey olmuş olabilir, ama belki de inadına Twitter merkezi bunu uygulamayacaktır" dedi.
 
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, Twitter'a yönelik şikayetlerin temelinde insanların kişilik haklarına, özel hayatlarına saldırıların olmasının yattığını, bu konuda mahkemelerin verdiği kararların bulunduğunu ifade etti.
 
Bülent Arınç, Samsun'da Twitter kullanıcısı bir kadının, adına açılan sahte hesaptan porno içerikli yayın yapılması üzerine mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin de bunun üzerine kapatma kararı verdiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Diğeri de insanları şiddete silaha yönelten suç işlemeye tahrik eden hesaplardır. Benim de bir Twitter hesabım var. Danışman arkadaşlarla takip ediyoruz. Galiba 1 milyonu geçti takipçimiz. Biz her gün uydurma şeyler yazmıyoruz oraya. Sadece yaptığımız işlerden, gittiğimiz yerlerden bahsediyoruz ve 1 milyon 200 bine yakın insan da bizi takip ediyor. Bundan dolayı bugüne kadar hiçbir şikayet olmadı. Ama internetin sınırsız dünyasında paylaşım sitelerinde sorumsuzca yayın yapanlar var. İnsanları lekeleyen, kötüleyen, insanların özel hayatlarını alt üst eden, insanların ahlaklarını, karakterini, kimliğini rezil eden şeyler olunca şüphesiz ki dünyadaki tüm mahkemeler de kurallar da bunun engellenmesini bir hukuk olarak takip ediyor."
 
''Süreci TİB başlattı''
 
Twitter'a erişimin engellenmesi konusunun TİB tarafından yürütüldüğünü dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Dolayısıyla kimse endişelenmesin. Sadece mahkeme kararlarını uygulamayan Twitter'ın merkezine karşı süreci TİB başlatmış durumda. Bunlar giderildiği taktirde, hemen, belki de bu saatlerde böyle bir şey olmuş olabilir, ama belki de inadına Twitter merkezi bunu uygulamayacaktır. Türkiye'de baskıcı bir rejim olduğunu ilan etmek suretiyle sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin itibarını yıkmaya çalışacaktır. Bizim için insan esastır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen Edebali hazretlerinin vasiyetine inanıyoruz. İnsanın ahlakı, haysiyeti,  karakteri, kimliği ve şerefi bizim için her şeyden önemlidir. Bunu eğer siz tarumar ediyorsanız, çiğniyorsanız biz, siz ne derseniz deyin bununla ilgili hukuk işletmek zorundayız.
 
''Yasak değil, yargı kararı''
 
Ben de sabah Twitter hesabından ''Akhisar'a gidiyorum'' diye kısa bir mesaj göndermiştim. Benimkiler sadece bunlar. Hükümetin bazı uygulamaları konusunda ben Twitter hesabını kullanıyorum. Keşke herkes böyle yapabilse. Ama görüyoruz ki bazı olaylarda şiddete sokak eylemlerine öldürmeye, yakmaya, yıkmaya yönelten bazı hesaplardan da yayınlar yapılabiliyor. Bunu çok olağan dışı karşılamasın kimse. Bu bir yasak değildir. Yasaklama değildir. Sadece kişilerin müracaatı üzerine yargının aldığı kararın uygulanmasına yöneliktir. Dünyanın her yerinde yargı vardır. Yargı kararları da uygulanmak zorundadır."
 
''Twitter iyi kullanıldığında faydalı, bıçak gibi''
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili Twitter mesajının hatırlatılması üzerine Arınç, "Ona da saygı duyuyorum. Bugün biraz önce Cumhurbaşkanımızın da 3 tane tweeti vardı. Orada da bu olayları anlatan mesajlarına da saygı duyuyoruz. Twitter iyi kullanıldığında faydalı bir araç, bıçak gibi. Ekmeği keserseniz parça parça, dilim dilim 10 kişiye taksim edersiniz, bıçak adalet vasıtası olur. Kötü niyetli bir adam aynı bıçağı alır birisinin kalbine saplar bir cinayet vasıtası olur. Twitter da böyle iyiye, hayra, güzele, doğruya kullandığınız zaman ondan daha tatlısı yok, ama insanları katletmeye yönelirseniz, haysiyet cellatlığı, ahlak katilliği yaparsanız o zaman da bu aleti çok kötü bir şekilde kullanmış olursunuz diye düşünüyorum'' dedi.  
 
Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırı
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Niğde'deki silahlı saldırı olayıyla ilgili bir soru üzerine, saldırıyı gerçekleştiren ''hainlerin, canilerin'' ikisi Arap,  birisinin Kosova kökenli olduğunu ifade etti. Arınç, saldırganların, Suriye'ye gidip katliama katılan aşırı radikal unsurların elemanları olduğunu belirterek şöyle konuştu:
 
''Örgütlerin isimlerini vermeyeceğim. Çünkü MİT tarafından henüz tespit edilmedi. Ama kendilerinin kimlikleri ve ilk sorgularından sonra söylediklerine bakılırsa Suriye'deki varlıkları endişe veren aşırı radikal unsurlardan birkaç tanesine mensup olduklarını tahmin ediyoruz. O da 'bu radikal unsurlara Türkiye destek veriyor' diye dışarıda propa yapanların ne kadar açmaza düştüklerini gösteriyor. Çünkü o kişiler Türkiye'ye geliyor bilerek eylem yapıyorlar ve bu eylemden sonra belki başka eylemleri de planladıklarını göstermek istiyorlar. Allah onlara fırsat vermesin. Bizim de güvenlik güçlerimiz şüphesiz onlara fırsat vermeyecektir."
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptığı konuşmada, Akhisar ziyareti sırasında ATSO Başkanlığını ziyaret etmek istediğini belirtti.
 
Seçim kampanyası nedeniyle Akhisar'a geldiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, şöyle konuştu:
 
"Malum 1 hafta kaldı seçimlere. Türkiye'nin pek çok yerine gidiyorum. Yarın Van'a gideceğim, Ağrı, Bartın, Şanlurfa ziyaretlerim olacak. Hepimiz koşuyoruz ve seçimlerin hayırlı sonuçlar vermesini diliyoruz. Akhisar için de böyledir. Değerleri başkan adayımız Salih Bey'i de seviyor ve takdir ediyoruz. Umarım Akhisar halkı da güzel düşüncelerle elbette oylarını isabetle kullanacak ve Akhisar yeni belediye başkanına kavuşmuş olacak."
 
Zeytin gibi mübarek bir nimeti en iyi şekilde yetiştiren Akhisar'ın ticarette ve sanayide kendini çok duyuran bir ilçe olduğuna dikkati çeken Arınç, hükümetin de her alandaki yatırımlarıyla ilçeyi desteklediğini kaydetti.
 
Bursa ve Sakarya mitinglerinin çok başarılı geçtiğini dile getiren Bülent Arınç, "Yüz binlerin toplandığı mitinglerdi. Bir hafta kadar önce Manisa'da da böyle bir miting, kalabalık ve coşkuyu görmüştük. Her yerde bu seçimlere yönelik ilgi var. Hükümetimize ve sayın Başbakanımıza karşı büyük sevgi bağlılık var, milletimizin takdiridir. Millitemize teşekkür ederiz. Allah'a da  şükran borcumuzu ifade etmek isteriz" şeklinde konuştu.
 
"Bu iftiralar 30 Mart akşamı biter"
 

Saruhanlı ilçesine bağlı İshakçelebi kasabasını ziyaret eden Arınç,  köy kahvesinde yaptığı konuşmada da yerel seçimlerin çok yaklaştığını, AK Parti'nin iktidar partisi olarak bütün gücüyle çalıştığını belirtti.
 
"Başbakanınıza güvenin" çağrısı yapan Bülent Arınç, "Bu iftiralar 30 Mart akşamı biter. Herkes şimdi elinden gelen kötülüğü yapmaya çalışıyor. Kapı kapı dolaşanlar varmış bunlara oy vermeyin diye. Yalvaranlar, iftira atanlar ve yine yılanlara kananlar varmış. Onlara da bir şey demiyoruz. Allah ıslah etsin. Onlara deyin ki ben bu yolları, barajları görüyorum, ben bunlarda insan, çocuk sevgisi görüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Yolsuzluğa göz yumanın, biz beddua etmeyelim. Hiç kimse göz yummaz. Hiçbirimiz göz yummayız. Milletin cebine el uzatan, yolsuzluk yapan bir insana hiçbirimiz arka çıkmayız. Onların hesabı yargıda görülür. Sırtımızda taşımayız atarız onları. 'Git hesabını ver aklan ondan sonra gel' deriz. Muhalefetin yaptığı şov gibi de yapmayız. Soruşturma önergesini veririz, meclis soruşturur, ondan sonra çıkacak neticeyi de mahkemeden hepimiz bekleyiz.
 
Sadece birkaç aydır çıkarılan bu montajlar, bu iftiralar sizin gönlünüzü hiçbir zaman değiştirmesin. Biz alnımız açık, başımız dik milletimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde hem belediyeleri kazanalım hem başbakanımıza destek verelim ki bu kuyuları kazanlar, kendi kazdıkları kuyularda ya hakikati bulsunlar ya da defolup gitsinler."

aa



 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,721 µs