En Sıcak Konular

Arınç: Hata yapanları yanımızda tutmayız

21 Mart 2014 19:35 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa programı kapsamında Saruhanlı'nın Halitpaşa beldesine geçerek bir konuşma yaptı.

Dünkü Bursa mitingine 130 bin kişinin katıldığını, geçen hafta Manisa'da da kentin gördüğü en büyük mitingi düzenlediklerini ifade eden Arınç, "Halkımız başbakanımıza, hükümetimize daha çok sahip çıktığını gösteriyor" dedi.
 
Mahalli seçimler öncesi hükümete ve başbakana karşı kampanya yürütüldüğünü, bu kampanyada da hırsızlık, yolsuzluk suçlamalarının bulunduğunu dile getiren Arınç, 40 yıldır siyasetin içinde yer aldığını ifade ederek şöyle devam etti:
 
"Bu parti, hükümet yolsuzlukla mücadele için kuruldu. Bugüne kadar da çok güzel mücadele etti. İnşallah kimse onu böyle kötü sıfatlarla suçlayamaz. Diyelim ki bazı bakanlar ve çocuklarıyla ilgili iddialar var, başbakana ait olduğu söylenen teypler, kasetler var. Bunlar yeni şeyler değiller ki. Bunlar belli zamanlarda herkes için çıkarırlar. Siyasette yolsuzluk iddiası ilk defa değildir. Geçmişte korunanlar bizim dönemimizde korunmaz. Biz şunu biliyoruz, insanlar beşerdir şaşar, hata yapabilir. En yakınımızda bile olsa hata yapan insanları hele yolsuzluk, zimmet, suistimal gibi çirkin işlere bulaşmış ne kadar insan varsa onları yanımızda tutmayız. Onlar yargılanır aklanabilirlerse yanımıza gelirler, aklanamazlarsa cehennemin dibine kadar giderler."
 
"Yolsuzluğun Y'si olsaydı"
 
Arınç, Başbakan Erdoğan'ın "öz evladım olsa affetmem" demesine rağmen her gün birilerinin yolsuzluk, hırsızlık gibi laflar ettiğini, ortada bir iddianame ve dava dahi olmadan, montajlanan kasetler üzerinden hakaretler edildiğini ifade etti.
 
Bu kasetlerin mahkeme tarafından incelendiğini, bunların ortaya çıkacağını söyleyen Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme hükmü olmadan insanları suçladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ağzını açtığı zaman bir saat üç tane kelimeyi tekrar ediyor. Ben size tekrarlamaktan haya ediyorum. Biz hakkında bir karar, mahkeme hükmü olmayan kimseyi suçlamaktan uzağız. Herkes her şeyi iddia edebilir, yalanı söyleyebilir, iftirayı atabilir, onu doğru kabul edip 'sen şusun' deme hakkımız var mı? Kesinlikle yok. Siz hükümetimizi suçlayan bu iddiaların hiçbirisine inanmayın. Eğer yolsuzluğun Y'si olsaydı. Şu ülkeye yaptıklarımızın 10 gramını dahi yapamazdık.
 
Hükümetimize, başbakanımıza, bize karşı...İşin içinde ben de varım. Benim için bir şey söylenmiyor ama başbakanımız için ne söyleniyorsa biz ona sahip çıkarız. Biz onun ne kadar dürüst, yiğit bir insan olduğunu, 24 saat halkı için çalıştığını o yalancılardan çok daha iyi biliriz. Dolayısıyla ona karşı gelen bütün iftiraları göğüslemek de bize düşer. İnşallah hükümete güveniniz ve desteğiniz de devam eder. Bu oylarınızla birilerinin kurduğu tuzaklar kendi başlarına yıkılır kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşerler."
 
"Alnımız açık, başımız dik"
 
Büyükbelen beldesinde de vatandaşlara seslenen Arınç, AK Parti'nin, naylon ve ithal adaylarla yola çıkmadığını söyledi.
 
Partisinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Saruhanlı Belediye Başkan adayı Hüseyin Yaralı için destek isteyen Arınç, şöyle devam etti:
 
"Hükümetimize pek çok iftiralar yapılıyor. Bel altından vuruyorlar. Eskiden darbeyle yıkmaya çalıştılar, topları tüfekleri kar etmedi. 'Kapatalım' dediler, o da olmadı. 'İçinden bölelim' dediler, 8-10 kişi götürdüler, onlar da perişan kaldı. Parti nasıl yıkılacak, şimdi ahlaksızlıkla hükümete diz çöktürmeye çalışıyorlar. Yel kayadan bir şey götürmez. Alnımız açık başımız dik. 11 yıldan beri hükümetimiz hep doğru işler yaptı, hizmetler yaptı, yolsuzluk yapmadı. Bizim alnımıza kimse kara leke çalamaz."

aa


 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,651 µs