En Sıcak Konular

İstanbul'da 21 rütbeli polis daha açığa alındı

22 Mart 2014 09:46 tsi
İstanbul'da 21 rütbeli polis daha açığa alındı 17 Aralık darbe girişiminin İstanbul Emniyeti'ndeki başaktörleri oldukları belirtilen, 3 şube müdürü ile müdür yardımcısı ve büro amirlerinin de aralarında bulunduğu 21 polis açığa alındı.


17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen polis başmüfettişleri; operasyon bilgilerinin yok edilmesi, kaçırılması ve silinmesiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturma başlatmıştı. Organize, Mali ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerinde görevli 51 polis memuru ve amiri kapsayan soruşturma kapsamında 3 aydır çalışmalarını sürdüren polis başmüfettişleri, daha önce 9 polis memuru ve amirini operasyonel bilgileri ve log kayıtlarını sildikleri, yok ettikleri ve kaçırdıkları gerekçesiyle açığa almıştı.

Soruşturmanın sonuna yaklaşılırken dün akşam bir gelişme daha yaşandı. Tapeleri ve fiziki takip bilgilerini internet ortamına sızdırdıkları belirtilen dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 11 polis müdürü, müdür yardımcısı, emniyet amiri ve başkomiser açığa alınırken, silah ve rozetlerine de el konuldu. Dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ile selefi Yurt Atayün'ünde aralarında bulunduğu 10 emniyet müdürü, müdür yardımcısı, emniyet amiri ve başkomiser ise operasyonel belge ve bilgiler ile log kayıtlarını silme, yok etme ve yasadışı kayıt tutma suçlamasıyla açığa alındılar. Bu arada yine İstanbul Emniyeti'nde görev yeri değiştirilen bir polis, üzerine zimmetli genel bilgi tarama (GBT) cihazı PDA ortadan kaybolduğu gerekçesiyle açığa alındı. Polis, "Cihaz nerede" sorusuna çelişkili cevaplar verdi.

Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs