En Sıcak Konular

Paralel yapının yaşattıklarına isyan ettiler

23 Mart 2014 09:40 tsi
Paralel yapının yaşattıklarına isyan ettiler Bediüzzaman Said-i Nursi’nin öğrencileri paralel yapının son günlerde Türkiye’ye yaşattıklarına isyan etti.

Paralel yapının hükümete darbe niteliğindeki derin operasyon faaliyetleri Bediüzzaman Said-i Nursi'nin öğrencilerini de rahatsız etti. "Hükümete muhalefet edenler haksızdır. O iş, İslami birlik, beraberliği istemeyenlerin zoruyla oluyor. Bunu istemeyenler hakiki Müslüman değildir, menfaatçidir" diyen Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı, herkesin hata yapabileceğini ancak hükümete muhalefet için gerekçe olmadığını vurguladı. Yeğin, Fırıncı ve Badıllı şu açıklamaları yaptı.

TÜRKİYE’Lİ OLMAK AYRICALIK

''Risale-i Nur'a iyi sarılmanın Türkiye'nin geleceğini garanti altına alabileceğini" söyleyen Yeğin, şunları söyledi: Nereye gitsek 'Türkiyeli' dediğimiz zaman bırakmak istemiyorlar. İslamiyet'ten başta bizi tatmin edecek ne var? Böyle bir dine kıymet vermemiz hükümetçe de milletçe de şart. Menderes beyanat verdi. 'Bu millet Müslüman'dır ve Müslüman kalacaktır. İslamiyet'in bütün icapları yerine getirilecektir.'
 

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin, Demokrat Parti'ye destek verdiğini, "Halk Partisi iktidara gelirse, dinsizlik hakim olur" dediğini anlatan Yeğin, Bediüzzaman'ın bir yazısından şu bölümü okudu:

HATASIZ HÜKÜMET OLMAZ


Yeğin, "Hükümete muhalefet edenler haksızdır. O iş, ecnebilerin, daha ziyade İslami birlik beraberliği istemeyenlerin zoruyla oluyor. Bunu istemeyenler hakiki Müslüman değildir, menfaatçidir" dedi. Yeğin, hatasız bir hükümetin olamayacağını vurgulayarak, "Mutlaka bazı hataları olur. Ama ekseriyeti iyiyse İslamiyet'e hadim ise desteklememiz lazım. Müslüman Müslüman'ın aleyhinde olmamalı" dedi.

SİYASETSİZLİK SANDIK BAŞINA GİTMEMEK DEĞİL

Abdulkadir Badıllı ise Bediüzzaman'ın "siyasetsizlikten" maksadının "tarafgirlik yapmamak", "bütün bütün kendini bir partiye endekslememek" olduğunu vurguladı. Vatandaşların oy kullanması gerektiğini dile getiren Badıllı, şu bilgileri verdi: "Siyasetsizlik, hiç sandık başına gitmemek değil. Türkiye'de bir Kürtçülük, bir de Türkçülük adına bir parti kurulmuş. Bu Türkçülük adına kurulan parti, Kürtçülüğü doğurdu. BDP'lilere, 'Bakınız, ben oyumu Kürt'e Arap'a vermiyorum, ben oyumu Türkiye'ye ve Urfa'ya veriyorum. 'Şu daha güçlü' diye oy vermiyoruz' dedim. Nur talebelerinin oyu, fikri, siyaseti de budur."

'BU ARKADAŞLAR YANLIŞLIKTAN VAZGEÇSİN'

Nursi'nin diğer talebesi Mehmet Fırıncı, Bediüzzaman'ın devlet ricaline daima tavsiyelerde bulunduğunu dile getirerek, "Hatta İmam-ı Azam hazretleri devlette vazifeyi kabul etmemek için hapiste ölmüş. Herhangi dünyevi bir koltuk elde edeyim, şu olsun, bu olsun katiyen düşünülmez. Böyle bir tasavvurda ve teşebbüste bulunan kardeşler varsa bundan vazgeçsinler” dedi. Hükümete muhalefet için izah bulamadığını anlatan Fırıncı, "Bir Müslüman böyle bir idareye karşı nasıl böyle tavır içine girebilir? Bunun manasını bulamıyoruz. Bu arkadaşlar katiyen bu işten vazgeçsin. Ben artık o gazeteleri, televizyonları bir dakika bile takip etmiyorum. Bu töhmetten bizim de kurtulmamız lazım. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Onlar bu yanlışlıktan vazgeçsin" şeklinde konuştu.

Akşam



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,194 µs