En Sıcak Konular

'Bu ülkenin insanının sağ duyusuna güveniyorum'

23 Mart 2014 14:34 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanının sağ duyusuna güveniyorum ben. Bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşma yaptı.
 
İlçeye ikinci gelişi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İnşallah Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle, inşallah bir daha ki sefere başbakan olarak gelirim. Bunu neden söylüyorum? Türkiye iyi yönetilmiyor, bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Bir ülkede siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin görevi, oturduğu koltukta zenginleşmek değildir. Devletin imkanlarını kullanmak değildir" diye konuştu.
 
Siyasetçinin, halka verdiği sözlerin gereğini yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yani, kul hakkı yememesidir, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesidir, üreticinin hakkını korumasıdır, çiftinin, emeklinin hakkını korumasıdır, Türkiye'nin bayrağını korumasıdır" dedi.
 
Partililerin "Hırsız Tayyip" şeklinde slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Onun unvanını bütün dünya biliyor, bütün dünya öğrendi. Şimdi yasaklarla kendi suçlarını kapatmak istiyor. Bir daha rezil oldu. 28 Şubat sürecinde Ankara'da bir Batı Çalışma Grubu vardı, şimdi bunlar başka bir grup kurdular, adı Batı Çalışma Grubu değil, 'batı çalma grubu.' Çalıyorlar, herkes biliyor nasıl çaldıklarını" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Ben size bir örnek anlatacağım, sadece bir örnek anlatacağım. Sabahın yedi buçuğu, İçişleri Bakanı oğluna telefon ediyor. 'Oğlum' diyor, 'ne var babacığım, polisler bastı' diyor. 'Ne yapıyorlar?', 'babacığım arama yapıyorlar', diyor. 'Evde ne var' diyor, 'sen biliyorsun baba' diyor. 'Oğlum evde kaç lira para var?', 'bir kaç kuruş var babacığım' diyor. 'Evladım, kaç lira para var' diyor, '1 trilyon lira para var' diyor. Bunlara montaj diyorlar, hiçbirisi montaj değil, mahkeme kararı ile yapılan tespitler. Fezlekelerde yer alan konuşmalar. Ben şimdi halkın vicdanına sesleniyorum. Dünyada hangi İçişleri Bakanının oğlunun evinde 1 trilyon lira para olur? Düne kadar milletin önüne çıkıyorlardı, din, iman edebiyatı yapıyorlardı bunlar. Ses kayıtları düştü yine internete. Allah'ın kelamı ile dalga geçiyorlar, buna izin verecek misiniz?"
 
Eleştirmedim
 
Boğazlıyanlıların, doğrudan yana olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yarın sandığa gideceğiz, 30 Mart'ta. Bir şey istiyorum; elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. İki seçenek var önünüzde, iki alternatif; ya haramdan yana oy kullanacaksınız ya helalden yana oy kullanacaksınız. Boğazlıyan neden yana oy kullanacak? Helalden yana. Zaten Boğazlıyan'a güveniyorum. O başçalan gitmiş, Yozgat'ta miting yapmış. Demiş ki 'Boğazlıyan'ı istiyorum'. Boğazlıyan ayakkabı kutusuna sığar mı, para kasalarına sığar mı, rüşvete teslim olur mu, yolsuzluğa teslim olur mu, kul hakkı yemeye teslim olur mu? Boğazlıyan onurlu bir ilçedir, onurlu insanlar yaşar. Haram paraya teslim olur mu?"
 
Boğazlıyan'ın  kul hakkı yiyeni affetmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanının sağ duyusuna güveniyorum ben. Bakın, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurttaşımı eleştirmedim. Niye siz o partiye oy verdiniz diye bir eleştiri de getirmedim. O yurttaşlarıma sesleniyorum; ben hükümeti eleştiriyorum, ben kul hakkı yiyenleri eleştiriyorum, ben yolsuzluk yapanları eleştiriyorum, ben hırsızlık yapanları eleştiriyorum" diye konuştu.
 
Yoksulluk edebiyatı yapmadım
 
Başbakanın internete sızan ses kayıtlarının montaj olduğunu iddia ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Diyor ki bunlar montajdır. Kendisine bir çağrı yaptım; arkadaş montajsa TİB kayıtlarını yayınlarsın biz de montaj mı değil mi hep beraber öğrenmiş oluruz. Yayınladı mı? Niye yayınlamadı? Gerçek olduğunu o da biliyor. Ben hiçbir zaman, 'yırtık ayakkabı ile siyasete girdim, şöyle fakirdim, ailem fakirdi' türünden yoksulluk edebiyatı yapmadım. Çok şükür, devlet memuriyetine 1971 yılında girdim. O başçalanın aldığı aylıktan her dönem iki kat fazla aylık aldım. Milletvekili seçildiğim gün, mal varlığımı internet siteme koydum, CHP Genel Başkanı olduğum gün mal varlığımı CHP'nin internet sitesine koydum, kazandığım her kuruş alın terimin karşılığıdır, herkesin öyle olmasını istiyorum. Ama o ne diyordu? 'Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim'. Şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Onun bir bakanı var, 24 saatte iki kez doğruyu söyler. Geçen televizyonlarda 'çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz' diyor. Ben isterim, çıksın desin ki kim yolsuzluk yaparsa üstüne gidelim. Eyvallah. Şimdi yolsuzlukların üstünü kapatmaya çalışıyor."
 
"Polisleri sürüyorlar, savcıları sürüyorlar, hakimleri sürüyorlar, polis amirlerini sürüyorlar, yasaları değiştiriyor, yönetmelikleri değiştiriyor, yolsuzluğu kapatmak için" diyen Kılıçdaroğlu, o kadar çok yolsuzluğun kapatılamayacağını ifade etti.
 
Onların verdiği yardımı iki katına çıkartacağız
 
CHP'nin ülkeyi kuran parti olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ya Allah aşkına devleti kuran bir parti devleti yönetmez mi? Devleti kurduk biz. Kuva-i Milliye'den geliyoruz. Ülkeyi onların yönettiği gibi yönetmeyeceğiz. Çünkü biz hırsızlık yapmayacağız, biz kul hakkı yemeyeceğiz, biz yolsuzluk yapmayacağız, yolsuzluk yapanın burnundan fitil fitil getireceğiz, hiç kimse endişe etmesin. Bir de diyorlar ki; 'CHP iktidara gelirse yardımlar kesilecek.' Sanki ceplerinden yardım yapıyorlar. Yardım devletin bütçesinden yapılıyor. Ayrıca biz yardımları neden keselim? Tam tersi onların verdiği yardımı iki katına çıkartacağız. Çünkü 247 katrilyonu geri alacağım" diye konuştu.
 
"Siyasetçiler koltuğa oturduktan sonra zenginleşmesinler"
 
Türkiye'nin her tarafını gezdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi seviyorum, insanımızı seviyorum, insanımıza saygı duyuyorum, bize oy versin vermesin bütün yurttaşlarımı kucaklıyorum, ayrılık gayrılık yapmıyorum, garip gurabayı korumak istiyorum, her eve helal lokma girsin istiyorum, her evde tencere kaynasın istiyorum. Siyasetçiler koltuğa oturduktan sonra zenginleşmesinler, halkı soymasınlar istiyorum. Ahlak düzeyinde her şey yürüsün istiyorum. Bütün inançların ortak temeli ahlaktır, adalettir. Bunun üzerinde siyaseti yükseltmek istiyorum" dedi.
 
aa


Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs