En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Hırsızdan kahraman olmaz

23 Mart 2014 19:29 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gelin, baba ocağına gelin, devleti kuran partiye gelin, CHP'ye gelin. Gelin, yeniden özgür ve bağımsız Türkiye''yi inşa edelim" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Niğde Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine gençlerin taşıyacağını söyledi.

Vatandaşların "Başbakan Kemal" sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, 'O da olacak inşallah' diye karşılık verdi.

Türkiye’yi haramilerden temizleyeceklerini, temiz siyasetin önünü açacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"CHP iktidarı döneminde ilk çıkarılacak kanunun adı 'Temiz Ahlak Kanunu' olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. İlk dört ayda bir kanun daha çıkaracağız, 'Aile Sigortası'. Her ailenin sigortası olacak. Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç olmayan her ailede kadının banka hesabına asgari ücret üzerinden para yatacak. Kadını, aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz."

CHP iktidara geldiğinde yardımların kesileceğinin söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, aksine yardımları 2 katına çıkaracakları sözünü verdi.

30 Mart'ta el ele, kol kola bir bayram havasında demokrasi şölenini gerçekleştirmek için Niğdelileri oy vermeye davet eden Kılıçdaroğlu, "Vicdanınıza sesleniyorum. Kul hakkı yiyen bir insana sabredecek miyiz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere sabredecek miyiz. Beraber kol kola, omuz omuza gideceğiz, bölünmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Baba ocağına gelin"

Geçmişte diğer partilere oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "DYP, MHP, ANAP, DP'ye oy verenler olabilir. Gelin, baba ocağına gelin, devleti kuran partiye gelin, CHP'ye gelin. Devleti çökerttiler, mahkemeler çalışmıyor, polislere görev yaptırılmıyor, yolsuzluklar kapatılmak isteniyor. Gelin, yeniden özgür ve bağımsız Türkiye'yi inşa edelim" şeklinde konuştu.

"Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı üzerine Kılıçdaroğlu, "Ankara'da Recep Bey duyarsa çok bozulacak. Bozulsun hiç umurumda değil. Siz nasıl Mustafa Kemal'in askeri iseniz bilin ki Kemal kardeşiniz de Mustafa Kemal'in askeridir" dedi.

Kırkpınar güreşlerinde yaşadığı bir olayı anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Büyük bir Türk bayrağını gençler ellerinde taşıyorlar. İnsanlar saygı duyarak ayağa kalkıyorlar. Şeref tribününün önüne bayrak gelince ben dahil hepimiz ayağa kalktık. Ancak AKP'li 4 bakan ayağa kalkmadı. Bayrağı siyasette kullanıyor, reklamını yapıyor. Merak ediyorum, Edirne'de dev Türk bayrağı geçerken ayağa kalkmayan 4 bakan hakkında ne yaptın sen Recep Tayyip Erdoğan."

"Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz"

Kılıçdaroğlu, partisince Aksaray Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitinge yaptığı konuşmada ise Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümet gibi değil, adam gibi yöneteceklerini söyledi.

Siyasette siyasetçinin cebinde ne kadar para varsa, vatandaşın o derece cebinin fakirleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Siyasetçi, namuslu adamsa halka hesap verir. Her kuruşun hesabını verir. Siyasetçi zenginleşmez. Siyasetçi halkın zenginleşmesini ister. Onun için çiftçiye sözüm var. Seni zenginleştireceğim. Esnafa sözüm var, seni zenginleştireceğim" dedi.

Türk hava sahasını ihlal eden, Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağı düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ben kahramanım diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın."

AA



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,317 µs