En Sıcak Konular

Kırım'a özel ekonomik bölge statüsü

24 Mart 2014 17:25 tsi
Rusya Başbakanı Medvedev "Kırım özel ekonomik bölge statüsüne sahip olacak. Bunun için bir federal program hazırlanması gerekiyor” dedi.

Rusya, Kırım'a özel ekonomik bölge statüsü kazandırmak için programlar hazırlayacak.

Rusya Federasyonu Bakanlar Kurulu, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım ve Sivastopol'ün ekonomik durumunu değerlendirdi.

Başbakan Dmitriy Medvedev, toplantıda, Kırım'ın özel ekonomik bölge olarak ilan edilmesi gerektiğini belirterek, bölgenin gelişimi için  tüm bakanlıklar ve devlet kurumlarının yıl sonuna kadar program hazırlamalarını istedi.

Medvedev, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak’ı, Kırım’da kurumların çalışmalarından ve bögenin gelişmesinden sorumlu olarak görevlendirdi.

Kırım için uzun vadeli destek sağlanması gerektiğini aktaran Medvedev, "Kırım özel ekonomik bölge statüsüne sahip olacak. Bunun için bir federal program hazırlanması gerekiyor” dedi.

Yarımadadaki enerji sorununun, Kerç Boğazı'ndan Rusya enerji sistemine bağlanarak giderilebileceğini söyleyen Medvedev, ayrıca Kırım’ın kendi enerjisini üretme potonsiyelinin bulunduğuna dikkati çekti.

Kırım’da doğalgaz üretimini iki kat artıracaklarını dile getiren Başbakan Medvedev, Gazprom şirketinin gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.

Medvedev,  Kırım halkının tüm maaşlarının ruble olarak ödeneceğini ve sosyal ödemelerin  Kırım ileRusya arasında anlaşmanın imzalandığı 18 Mart'taki döviz kuruyla yapılacağını bildirdi.

Yarımadada öncelikle altyapı sorunlarını gidereceklerini aktaran Medvedev, Kırım’da turizm, tarım ve liman hizmetlerini geliştireceklerini kaydetti.

Medvedev, devletin bilgi güvenliğinin korunması amacıyla Rusya’nın devlet telekomünikasyon şirketi “Rostelekom”un  en kısa sürede Kırım pazarına gireceğini sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs