En Sıcak Konular

Hakan Fidan'ı soruya çağıran savcıya ne oldu?

25 Mart 2014 09:34 tsi
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı telefonla sorguya çağıran Ankara Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen, İzmir'e düz savcı olarak gönderildi.

7 Şubat' ta İstanbul Savcılığı'nın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için gönderdiği talimat yazısını 20 dakikada işleme koyan ve Fidan'ı telefonla sorguya çağıran Ankara Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen, tenzili rütbe ile İzmir'e düz savcı olarak gönderildi.

20 DAKİKADA İŞLEME KOYDU

7 Şubat sürecinde Müsteşar Hakan Fidan için talimat yazısı 10 Şubat'ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na öğle saatlerinde gönderilmişti. Görüşen devlet zirvesinin defalarca sorduğu talimat yazısının ulaşmadığını söylüyordu. Adliyede toplantı üzerine toplantı yapan Görüşen, mesai bitimine 20 dakika kala talimatın ulaştığını açıkladı. Yargı tarihinde 15 gün içinde evraklar işleme ancak konulabilirken, talimatı 20 dakikada işleme koyarak Fidan'ı aradı ve ifadeye çağırdı. Bu olayın açığa çıkmasının ardından dönemin Ankara Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş de Antalya'ya gönderildi.

BAŞBAKAN HEDEFTEYDİ

İzmir' e düz savcı olarak gönderilen Savcı Görüşen'in, özel yetkili başsavcı vekiliyken İstanbul'un yürüttüğü soruşturmaların yanı sıra Ankara'da da gizli bir 'Oslo soruşturması' yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Paralel yapı tarafından yazıldığı iddia edilen ihbar mektubuyla başlatılan bu dosyada ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yanı sıra Başbakan Erdoğan ve Beşir Atalay da şüpheli olarak yer aldı. Ancak özel yetkiler kaldırılıp, TMK savcılıkları kurulunca Görüşen'in yetkileri alınmış, yerine Murat Esen getirilmişti. Esen de Görüşen'in odasında bu dosyayı fark etmiş ve Başbakan Erdoğan hakkında takipsizlik verirken, dosyayı ayırarak Müsteşar Fidan kısmını, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan MİT soruşturmasına göndermişti.

GÜLEN'E TAKİPSİZLİK

Görüşen aynı zamanda 2011'de eski Emniyet Müdürü Hanefi Acvı'nın 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabında Fethullah Gülen'in emniyette örgütlendiğine ilişkin iddiaları için yürütülen soruşturmaya da takipsizlik kararı vermişti. Gülen ile birlikte 'Emniyet İmamı' olarak ismi geçen O.H.Ö. hakkında da takipsizlik kararı vermişti.

Sabah

Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs