En Sıcak Konular

AK Parti'ye verdiğimiz oyları geri alacağız!

25 Mart 2014 14:06 tsi
Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ziyattin Tokar projelerini açıkladı.

Ankara'da her aday iddialı. Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye adayı Mehmet Ziyattin Tokar da o iddialı adaylardan.

Hedefi Büyükşehir'i ve tüm ilçeleri almak. Çok sayıda projesi var, en ses getireni de saadet kart ve bayanlar için pembebüs.

"Ulaşım sorununu kesin çözüeceğim" diyen Tokar, metroyu yerli metro yapmakta kararlı. İşsizliği bitireceğini söyleyen tokar'ın en iddialı projelerinden biri de bedava internet.

Seçime 5 günden az bir süre kaldı, nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

CHP'DEN VE MHP'DEN OY ALACAĞIZ

"Biz Saadet Partisi olarak Türkiye genelinde yükselişteyiz. Genel gündemin ağırlığı neticesinde halk çok şaşkın ve çözüm olarak Saadet Partisi'ni görmektedir, partimiz son dönemde ülkenin yükselen yıldızı haline geldi. Bizim daha önceki seçimlerde AKP'ye veya diğer yerlere giden ödünç oylarımız var, o ödünç oylar her halükarda bize geri dönecektir. Bu arada diğer partilerde, yani muhalefette, CHP'nin Ankara adayı MHP'den gelmiştir. CHP'nin tabanının kafası karışmış durumda. Onlar da dürüst, çalışkan, konuyu bilen bir kişi olarak Saadet Partisi'ni biliyor ve CHP'den de oylar geleceğini tahmin ediyoruz. MHP de aynı şekilde. Çünkü MHP de bölünmüş durumda, kendi asıl adayları CHP'de, kendi adayları profesyonel olarak bu konuda biraz yavaş kaldığı için oradan da Saadet'e doğru kaymalar var. Seçimlerden baya iyi bir neticeyle çıkacağız."

Ödünç oylarınız kime gitti daha çok?

 OYLARIMIZ EN ÇOK AK PARTİYE KAYDI

"Biliyorsunuz en fazla kumpas bizim partiye kuruldu. Fazilet Partisi kapandıktan sonra tabi ki en büyük kumpas şu anda iktidar partisi olan AKP tarafından Saadet Partisi'ne kuruldu. Bizim gençlerimiz veya konuda fazla bilgisi olmayan kesim AKP'ye kaydı. AKP bizim büyük bir oy potansiyelimizi aldı götürdü. Sadece merkezde değil, ilçelerde de öyle oldu. Dolayısıyla bizim oylarımız orada ödünç olarak duruyor. Son yaşanan olaylarda halk anladı ki, doğruluk dürüstlük bizde, yani Saadet Partisi'nde. AKP gittiği yerlerde bizim insanlarımız aldattı, şimdi insanlar pişman olup geri dönüyorlar."

AYAKKABI KUTULARINDAN ÇIKAN PARAYLA AFİŞ YAPTIRIYORLAR

Ankara sokaklarında bizim pankartlarımızı, afişlerimizi, bayraklarımızı indiriyorlar, çünkü tümüyle rakip görüyorlar. Bilhassa Altındağ ve Çankaya bölgesinde. Biz o kadar büyük imkan ve paralarla seçime katılmıyoruz, girdiğimiz seçimde kıt imkanlarla bu pankartları yaptırıyoruz. Ama onlar öyle değil, onlar ayakkabı kutularından çıkardıkları paralarla her tarafa pankartlar asıyorlar, her tarafı bayraklarla donatıyorlar. Ödünç oyların bize geri dönüşünü engellemek için bunu yapıyorlar."

Ne kadarı size geri dönecek ödünç oyların?

"Biz bu seçimde muhtemelen barajı zorlayacağız. Barajın üzerinde çok ciddi anlamda artış göstereceğiz."

Anket yaptırdınız mı, oy oranınız nedir?

 ANKARA'DA İKİ ADAY VAR GİBİ GÖSTERİLİYOR

"O kadar çok taraflı anket yapılıyor ki. Biz tarafsız olarak yapılan anketlere ve son incelemelerimize baktığımızda bizim oylarımızda yükselişin olduğunu görüyoruz, bunu herkes kabul ediyor. Ankara'da sanki yarış iki kişi arasında geçiyormuş gibi gösteriliyor. Malesef Ankara'nın talihsizliği, Ankara'da 20 yıl belediye başkanlığı yapmış bir belediye başkanı var. Bu belediye başkanı belediyenin bütün imkanlarını kullanarak Ankara'nın her tarafında kendi propogandasını yapıyor, kendi televizyonu var. O kendisine rakip olarak Mansur Yavaş'ı gösteriyor, onun arkasında bir rüzgar var gibi gösteriyor. Çünkü Mansur Yavaş'a saldırdığı zaman MHP'nin oyları bölünecek. Ankara'lı çok iyi biliyor ki hizmeti en iyi yapacak olanlar Milli Görüş geleneğidir."

Hedefiniz nedir Ankara'da?

HEDEFİM BELEDİYEYİ ALMAK

"Benim Ankara'daki hedefim belediyeyi almak ve ilçelerin tümünü almak. Madem ki aday olduk, madem ki bu davanın içindeyiz biz bunu almak istiyoruz ve alacağız."

Kesin gözüyle baktığını, oy oranınızın en yüksek olduğu ilçeler hangileri?

TÜRKİYE'NİN SÜRPRİZ PARTİSİYİZ

"Kızılcahamam, Elmadağ, Gölbaşı... Bunlar bizim çok iddialı olduğumuz yerler. Ayaş'ta çok iddialıyız. Biz Türkiye'nin sürpriz partisiyiz, 1994'te Refah Partisi'nin yaptığı sürpriz gibi Saadet de 2014'te sürpiz yapacak."

Projelerinizden bahseder misiniz biraz?

-Kadınlarımızın rahat ve huzurlu ulaşımı için pembe otobüs uygulamasını başlatacağız.

-Ulaşım ücretleri makul bir oranda düşürülecek. Aktarma süreleri 120 dakikaya çıkarılacak.

-Ankara’da su %50 ucuzlayacak!

-Saadet Kart uygulamasıyla muhtaç olan aileler ihtiyaçlarını anlaşmalı mağazalardan temin edecekler.

-Ankara’da iş yeri açacak esnafın 6 aylık kirasını biz ödeyeceğiz.

-Ankara’da internet bedava olacak.

-Ankara’da CEP telefon görüşmesi ücretsiz olacak.

-Kırsal ve kentsel kalkınmanın öncüsü olacağız.

-100.000 kişiye iş bulacağız!

-Ankara Çayı ve çevresi rehabilite edilerek, çevresinde uygun yerlere park ve dinlenme alanları yapılacak.

-Türkçe tabelayı teşvik amacıyla ilan ilan-reklam ve tabela vergilerini %50 ucuzlatacağız.

-Botanik Ankara kent ormanı oluşturacağız.

-Sokak çocukları ve çalışan çocukların problemlerini çözeceğiz.

-10 ve üzeri işçi çalıştıran yatırımcının imar ve ruhsat harcını %50 ucuzlatacağız.

-Ankara’nın ilçelerinde 30.000 kişilik istihdam alanı oluşturacak

-Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına öncülük edeceğiz.

-Ankara’ya 2. Havaalanı yapacağız.

 YERLİ METRO YAPACAĞIZ

"Ankara'nın en büyük sorunu ulaşım. Ulaşımda atak yapacağız. Melih Gökçek üzerinde milli görüş gömleği olduğu dönemde çok iyi çalıştı, o dönemi taktir etmek lazım ama ondan sonra hiç bir şey yapmadı, metroyu götürüp hükumete verdi, hükumet de eksik olarak tamamladı. Biz, çevresel, birbiriyle irtibatlı, dairesel bir metro yapacağız. Berlin, Paris, Londra metrosunda olduğu gibi metrolar yapacağız, bunu da yerli imkanlarla yapacağız."

OTOPARKLAR YAPACAĞIZ

"Metro istasyonlara yakın yerlere çok katlı otoparklar yapacağız. tıpkı Amerika'da olduğu gibi yolcular araçlarını bırakacaklar, toplu taşımadan istifade edip işlerine gidecekler ve akşam dönüşte araçlarını alıp gidecekler."

ULAŞIM ÜCRETİ UCUZLAYACAK

"Ulaşımda indirim bizim asıl yapacağımız iş. Toplu taşım ücretleri şu ada standart biz, normal bileti 1.5, öğrenciyi de 1 lira yapacağız. Şu anda, biletlerde aile indirimi yok, biz bunu da yapacağız. Gelişmiş ülkelerde toplu bilet indirimi vardır, biz de bunu yapacağız. Metronun içinde cep telefonu çalışmıyor şu ada, biz bunu da çalışır hale getireceğiz."

BEDAVA İNTERNET

"İnterneti bedava yapacağız. Birçok gelişmiş ülkede bedava internet kullanılıyor, biz neden bunu yapmayalım. Biz gençlerimizin istifade edebilmesi için özgür internet getireceğiz."

Sizin çok konuşulan projelerinizden biri de bayanlar için pembe otobüs uygulması yani pembebüs. Neden gerek var buna?

 PEMBEBÜSÜN ŞOFÖRÜ BİLE BAYAN OLACAK

"Hanımlar seyahat sırasında malesef rahatsız ediliyor. Bir sürü olumsuz hareketler var. Biz bunu daha önce Refahyol döneminde kendi belediyelerimzide uygulamaya çalışmıştık. Ama o zamanki şartlar buna müsaade etmiyordu. Şimdi Japonya'da bu uygulama var. İsteyen hanımlar bu toplu taşıma araçlarında seyahat edebiliyorlar. Eşiyle ya da erkek arkadaşıyla birlikte seyahat etmek isteyenler yine normal belediye otobüslerini kullanabilir. Şoförü bile hanımefendi olacak."

Mansur Yavaş'ın en büyük projelerinden biri suyu ucuzlatmak, Melih Gökçek bunun mümkün olmadığını söylüyor, siz yüzde 50 indireceğim diyorsunuz, nasıl olacak bu?

MANSUR BEY BU SÖYLEMİ BİZDEN ALDI

"Mansur Bey bu söylemi sanırım bizden aldı, çünkü bu bizim eski projelerimizdendir. Ankara'da suyu ucuzlatacağız ve Ankara'da suyu içilebilir hale getireceğiz. Bu zor bir olay değil. Allah dört şeyi bedava yapmıştır, güneş, toprak, su ve hava. Neden diğer üçünü bedava kullanırken suyu da maliyetine vermeyelim. Suyun maliyetini gerçekte tespit edeceğiz. yüzde 50 oranında alınan atık su bedelini almayacağız, bu bile yüzde 50 indirim dmek. Yani bizim indirimimiz yüzde 50'nin üzerinde olacak."

Saadet kart uygulamasını da anlatır mısınız?

"Tüm ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Şu anda yardım dağıtılıyor, bunlar halkımızın hakkıdır, elbette dağıtılsın. Ama insanların onuru ile oynuyorlar, kendi televizyonlarda sürekli bu muhtaç insanları afişe ediyorlar, evlerine girip resimlerini çekiyorlar. Saadet kart çağdaş bir uygulama, kişinin ihtiyacına göre üzerine para yüklenecek, bizim anlaşmalı mağazalarımızdan alışveriş yapabilecek."

 

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,961 µs