En Sıcak Konular

Hamas'tan Arap Birliği'ne İsrail çağrısı

25 Mart 2014 17:39 tsi
Gazze'deki Filistin Hükümeti, Arap Birliği'nden, İsrail'in uyguladığı ambargonun kaldırılması için harekete geçmesini istedi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sözcüsü İhab el-Gasin yaptığı yazılı açıklamada, " Filistin halkı,Arap Birliği zirvesinden, Gazze'nin gerçeklerine uygun kararlar almalarını beklemektedir" ifadesini kullandı.

Zirvede Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılması konusunda karar alınmasını umduklarını kaydeden Gasin, alınan kararların uygulanmasını beklediklerini belirtti.

Gasin, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani’in ambargonun kaldırılması ve Filistin halkının hayatlarını idame etmeleri için sınır kapılarının açılması konusundaki çağrısının önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Hamas Hareketi Siyasi Sözcüsü İzzet er-Reşak yaptığı yazılı açıklamada, Al Sani'ye, Gazze’deki ambargonun kalkması amacıyla "ulusal uzlaşma için mini Arap Zirvesi" ve Katar'ın 250 milyon dolarla katılacağını duyurduğu "Kudüs Yardım Sandığı" nın oluşturulması çağrısı dolayısıyla teşekkür etti.

Reşak açıklamasında, Katar Emiri Al Sani'nin "Filistin sorunu, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi çabaları ve  Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar" hakkındaki beyanatını değerli bulduğunu kaydetti.

Katar Emiri Al Sani, Kuveyt'te düzenlenen  Arap Birliği Zirvesinde yaptığı konuşmada,Filistin liderlerini bölünmeye son vermeye ve anayasa çerçevesinde koalisyon hükümeti kurmaya davet etmişti. Al Sani, "Arap Birliği olarak üzerimize düşen Gazze’de uygulanan bu zalim ambargoyu sona erdirmek için girişimlerde bulunmak ve kapalı olan sınır kapılarının açılmasını sağlamak" demişti.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası haline gelen Refah Sınır Kapısı'ndaki geçişlere istisnai durumlarda izin veriyor.



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,107 µs