En Sıcak Konular

TİB kapatılıyor

26 Mart 2014 08:52 tsi
TİB kapatılıyor Hükümet, son yıllarda çoğu hukuksuz, 670 bin kişiyi dinlediği ortaya çıkan TİB'le ilgili tarihi bir kararı gündemine aldı.

Dinlemelerin merkezi haline gelen TİB'in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) kapatılması gündemde. Hükümet ABD ve AB'deki örnekleri inceleyerek dinlemeleri yeniden düzenleyecek.
 
Sabah'ta yer alan habere göre; hukuksuz dinlemelerin merkezi haline gelen ve paralel yapı tarafından dinleme kayıtları silindiği anlaşılan TİB'in kapatılması planlanıyor. Bunun yerine dinlemeler, dinlemelerden sorumlu kurumlar ile hakim-savcı ve polislerin dinleme süreçlerinde sorumluluğunu yeniden düzenleyecek bir çalışma yapılması bekleniyor. Bu kapsamda başta ABD ve AB olmak üzere dünyadaki örnekler incelemeye alındı. Öte yandan kapatılacak TİB'in yerine yeni bir kurum kurulmayacağı, keyfi ve hukuksuz dinlemeye imkân tanımayacak şekilde dinleme kararı alan savcı-hâkim, dinlemeyi yapacak polis, Ulaştırma Bakanlığı ve MİT arasında şeffaf bir sistem kurulması için çalışma yapılacağı öğrenildi.

YENİ PAKET YOLDA

Seçimlerden sonra yapılacak yeni demokratikleşme paketi ve yargısal düzenlemelerle birlikte devlet içinde de bir söylem değişikliğine gidilecek. Tüm vatandaşların, görüşü, dini, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun kamuda ayrım gözetilmeksizin çalışabileceği vurgulanacak. Devleti herhangi bir yapı ya da kliğin ele geçirmesi, devlet içinde yapılanması dönemlerinin sona erdiği vurgulanacak, bundan önceki yapılanmaların sebep olduğu haksızlıklar anlatılarak kamu yararı için çalışmanın önemi üzerinde durulacak. Tüm kamu personeline de bu yönde telkinler yapılacak.



Bu haber 1,159 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs