En Sıcak Konular

Davet bizzat Şam'dan geliyor!

26 Mart 2014 09:48 tsi
Davet bizzat Şam'dan geliyor! Düşürülen Suriye uçağı ile ilgili müthiş iddia.

Bununla birlikte, rejimi destekleyen Rusya’nın restleşmede geri adım atmayacağı anlaşıldığından itibaren, Türkiye’nin NATO ülkeleri adına Suriye batağına müdahale etmesini isteyen ‘müttefikleri’ çalışmaya başladılar. Düşürülen uçaktan, sınırdan açılan ateşlere kadar defalarca Türkiye tahrik edildi; bu tahrikler devam ediyor. Türkiye’yi askeri olarak Suriye’ye sokacak ne varsa yapılacağı anlaşılıyor. Kim bilir belki önden Türkiye gider, arkadan NATO gelir. Tıpkı önden Kırım’da referandum yapılması gibi.

Yazmıştım. Bazen beni dostlar dışındakiler de okuyor ve akıllarına su mu kaçırıyorum diye şüphelenmiyor değilim. Demiştim ki maden Kırım’da Rusya radikal bir karar verdi, Suriye ile ilgili de radikal kararlar alınacak.

Davet kimden?

Alınacak radikal karar, tıpkı Rusya’nın meşru bir zemine oturttuğu Kırım ilhakı gibi, meşru nedenlere dayanan bir askeri müdahaleyle Suriye’de kangren olmuş sürece bıçak vurmak. Bu meşru neden, ya Anadolu’ya yapılacak askeri bir saldırı olabilir ya da Türkiye’nin tek sınır aşan toprağına yapılan bir saldırı.

Suriye uçağının Türk hava sahasını tahrik etmesi, tam da bu yönde atılacak bir adımın test edilmesine yönelik. Türkiye uluslararası kurallara uygun bir yanıt veriyor; demek ki bundan sonra da meşru-yasal zemin dışına çıkmayacak. Türkiye, ihlale kesin karşılık veriyor, demek ki başka bir tahrikte de benzer bir tepki gösterecek.

Anlaşılmayan ise, Suriye’ye Türkiye ya da NATO müdahalesinin önünü açan askerlerin Suriye ordusu mensubu olmaları. Yani davet bizzat rejimden geliyor gibi gözüküyor. Ancak Türkiye’den gelen uyarıyla uçaklardan biri geri dönüyor, öteki ihlal yapıyor. Uyarıyı alıp geri dönen Suriyeli pilotun rejimine sadık olduğunu söylemek sanki daha uygun. Diğeri ise başına geleceği bile bile devam ediyor. İnsanın aklına acayip düşünceler geliyor. Acaba NATO’yu Suriye’ye sokmak için bahane peşinde koşanlar, Türkiye’nin arkasında olduklarını ifade edenler, aynı zamanda Suriye’de hem radikal örgütleri hem de ordu mensuplarını da ‘ikna’ etmiş olabilirler mi?

Beril Dedeoğlu / Star  (İlgili kısım)



Bu haber 1,894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,621 µs