En Sıcak Konular

Suriye de kendi uçağını uyarmış

26 Mart 2014 10:00 tsi
Suriye de kendi uçağını uyarmış Türk F-16larının Hatay'da sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle dört ikazın ardından düşürdüğü Suriye MIG 23 uçağının kendi hava kuvvetleri tarafından da uyarıldığı ortaya çıktı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesi Keseb Sınır Kapısı yakınlarında Türk hava sahasını taciz eden Rus yapımı MIG-23 tipi Suriye uçağının Genelkurmay tarafından 4 kez uyarıldıktan sonra düşürülmesine ilişkin ayrıntılar netleşiyor.

Türkiye'nin tam 4 kez ilettiği 'ihlal' uyarısının dışında MIG-23 uçağını Suriye Hava Kuvvetleri'nin de uyardığı ortaya çıktı. Suriyeli yetkililerle pilot arasında gerçekleşen konuşmalarda, yer birimlerinin 'Hava ihlali yapıyorsun geri dön' çağrısı geçtiği, ancak Suriyeli pilotun buna uymadığı tespit edildi.

'Geri dön' talimatını dinlemeyen pilotun, Türk hava sahasını 1,5 km ihlal etmesi üzerine MIG-23 uçağı, Türk F-16 jetlerince atılan füze ile düşürüldü. Uçaktan paraşütle atladığı iddia edilen pilotun akıbeti ise henüz netleşmedi. Esed rejimince görüntüleri yayınlanan pilotun isim ve rütbesinin belirtilmeyişi, gerçek pilotun ölüp ölmediğine ilişkin soru işaretlerini daha da artırdı.

10 dakika 53 saniye taciz

Önceki gün Türk F-16'larını 4,5 dakika boyunca radar tacizine maruz bırakan Şam rejimi, dün de uçaklara toplamda 10 dakika 53 saniye boyunca radar kilidi uyguladı. Genelkurmay açıklamasında, sınırda devriye görevindeki beş F-16 uçağının Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu füze sistemlerince 10 dakika 53 saniye radar kilidi muhafaza edilerek 12 defa taciz edildiği bildirildi. 

Yeni Şafak



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs