En Sıcak Konular

CHP'li Oran: Rüşvet alanın cenaze namazı kılınmaz

26 Mart 2014 14:33 tsi
CHP'li Umut Oran, "Bakın Peygamber Efendimiz, şöyle buyurmuş: 'Eğer bir hırsız varsa, yolsuzluk yapan varsa, rüşvet alıp vermişse o kişinin cenaze namazı kılınmaz'. Öyle demiş Peygamber Efendimiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Abana ilçesindeki seçim irtibat bürosunun önünde halka hitaben yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanından bugüne kadar gelen hükümetlerin doğru ve yanlışlarının olduğunu ancak hiçbirisinin bugünkü gibi bir yolsuzluk olayına bulaşmadığını iddia etti.

"Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet bizim dinimizde haram, örflerimize göre ayıp, kanunlarımıza göre suç" diyen Oran, şöyle konuştu:

"Şimdi bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım, anlamamız lazım. Bakın Peygamber Efendimiz, şöyle buyurmuş: 'Eğer bir hırsız varsa, yolsuzluk yapan varsa, rüşvet alıp vermişse o kişinin cenaze namazı kılınmaz. Öyle demiş Peygamber Efendimiz. Hatta Peygamber Efendimiz demiş ki, 'hırsızın, yolsuzluk yapanın orucu da namazı da kabul olmaz' demiş. Ama bir şey daha söylemiş, 'Eğer ortada bir hırsızlık varsa, ortada bir yolsuzluk varsa, ortada bir rüşvet alıp verme varsa, siz onu görüp de görmemezlikten geliyorsanız, siz ses çıkarmıyorsanız o zaman siz de o suça ortaksınız' demiş. Yani şu anlama geliyor. Bugün, bunu yapan partiye, yaptığını kabul eden partiye, yaptığını örtbas etmek için uğraşan partiye, ama koltuğunu bırakmayan partiye eğer oy verirseniz o zaman onun günahına da ortak oluyorsunuz. Bakın bizim dinimizde, yalanla iman bir arada olmaz."

Oran, bugüne kadar din üzerinden CHP'ye sürekli saldırıldığını anımsattı.

İnanç üzerinden siyaset yapmayı hep reddettiklerini dile getiren Oran, "Biz dedik ki, hep saygılıyız. Biz, kimliklere saygılı olduğumuz gibi mezheplere saygılı olduğumuz gibi inançlara da saygılıyız. Yani, insan bizim çin değerli. Onun inancı, kimliği başka bir konu. O bizim konumuz değil. Bizim görevimiz, insana insan olduğu için hizmet etmek. İnsana, insana olduğu için onun derdine derman olmak. Bizim görevimiz bu. Yıllarca bize, din üzerinden vurdular" değerlendirmesinde bulundu.

Suriyeli mülteciler için hazırlanan kanun tasarısı

Oran, Türkiye'de işsizlik, yoksulluk ve göç olduğunu savundu.

Bir başbakan yardımcısı tarafından Suriye'den gelmiş olan bir milyon mülteci için bir kanun tasarısı hazırlandığını belirten Oran, sözlerini şöyle tamamladı:

"Seçimlerden sonra bunu parlamentoya getiriyor ve geçirecek. İçeriği şu, bir milyon Suriyeliyi oradan gelen mültecilerin çalışma iznini hızlandırıp ve kolaylaştırıp onlara iş bulunmasını sağlayacak. Bunun adına da 'istihdama can suyu' diyor. Şimdi peki, ben soruyorum burada, dışarıdaki arkadaşlarıma da soruyorum, buraya da soruyorum. Peki, bu bakan, bu başbakan yardımcısı Türkiye'nin işsizlik sorunun çözmek için oraya gitmedi mi? Ne işi var Suriye'den gelen mültecilere iş bulmakta. Ona kim verdi bu görevi?. Bu vatanın evlatları işsiz. Sana ne, Suriye'den gelen mültecilere iş bulmak... Sen, önce kendi vatandaşına bak. Sordum, açtım bakana dedim ki, 'Yav bu nasıl iş, 5 milyon işsiz var. Bu kadar genç kardeşimiz var'. Bana dedi ki, 'Türkiye'de işsizlik yok'. Yani bunu AKP'li başbakan yardımcısı söylüyor. Şimdi bakın, biz buna müsaade etmeyeceğiz."

(AA)



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs