En Sıcak Konular

ASKON'dan Mısır'daki idam cezalarına tepki

26 Mart 2014 15:45 tsi
ASKON'dan yapılan açıklamada Mısır'da verilen idam cezalarına karşı uluslararası kurumların harekete geçmesi gerektiği ifade edildi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesine ilişkin, bir an önce tüm uluslararası kurumların harekete geçmesi, hukuksuzluğa karşı gereken tedbirleri alması ve darbe yönetiminin geri dönülmez bir hata yapmasına fırsat vermemesi gerektiğini bildirdi.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da yapılan darbeye dikkati çekerek, Mısır halkının baskı altına alınmaya çalışıldığını belirtti.

Mısır'da tüm gelenekler ve uygulamalar kaldırılarak yerlerine olağandışı kurallar getirilmeye çalışıldığını aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Bunların başında da mahkemelerin darbe isteklerini yerine getirmekle görevli kurumlar haline getirilmesi yer almaktadır. Demokratik yollarla iktidara gelen ve ağırlığını Müslüman Kardeşler'in oluşturduğu partinin mensupları, siyaseten mahkum edilmiş ve önde gelenlerine ağır cezalar öngörülmüştür. Bütün suçları siyasi bir mücadele vermek ve iktidara gelmeyi başaracak kadar halkla beraber olmayı başarmak olan bu insanlar, darbe mahkemeleri tarafından idam cezalarına mahkum edilmişlerdir."

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını yeni davaların takip etmeye başladığına işaret eden Koca, şöyle devam etti:

"ASKON olarak bu kararları kınıyoruz. Darbecileri ve onların borazanı tüm kurumları, demokrasi iddiasında olup, sandıktan beklemedikleri görüşlerin çıkması durumunda derhal darbeci kesilen tüm sahte demokratları, bu çılgın haksızlıklara eşsiz destek sunan batılı tüm ikiyüzlü demokratları kınıyoruz."  

Darbecilere kendilerine gelme çağrısı yapan Koca, "Unutmamalılar ki, mezarlıklar onlar gibi yığınla zorbalarla doludur. Hiçbirinin ne hükümranlıkları ne de devletleri yaşamaktadır. Sadece ve sadece zulümleri dilden dile dolaşarak kahırlarını pekiştirmektedir. Bir an önce tüm uluslararası kurumlar harekete geçmeli, bu çılgın hukuksuzluğa karşı gereken tedbirleri almalı ve bu darbe yönetiminin geri dönülmez bir hata yapmasına fırsat vermemelidir. Yeryüzünde zaten yeteri kadar hukuksuzluk var. Onlara yenilerinin eklenmesine asla imkan tanınmamalıdır" ifadelerini kullandı.



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs