En Sıcak Konular

27 Mart Dünya Tiyatro Günü

27 Mart 2014 10:45 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Ülkemizde kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşması ve ülkemizin sanatsal saygınlığının artırılması en büyük arzumuzdur" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'de kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşmasının en büyük arzuları olduğunu ifade etti.
 
Çelik, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, bireylerin sahip oldukları erdemleri ve yaşamlarına katabilecekleri yeni renkleri öne çıkaran tiyatronun, Anadolu insanının yüzyıllardır değer verdiği sanat dallarının başında geldiğini belirtti.
 
Ortaoyunları, meddahları, kukla oyunları ve gölge oyunlarıyla zenginleşen kültür ve geleneklerin yaşatılmasında tiyatronun önemli bir etkisi bulunduğunu bildiren Çelik, mesajında şunları kaydetti:
 
"Ülkemizde kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde adeta bir eğitim aracı olan tiyatronun yaygınlaşması ve ülkemizin sanatsal saygınlığının artırılması en büyük arzumuzdur. Bakanlığımız evrensel niteliğe sahip bu sanat dalında milli değerlerimize değer katan eserlerin sergilenmesi, yerli eserlerin sayısının arttırılması ve sanatseverlerin kaliteli oyunlarla buluşması için çaba sarf etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tiyatro sanatına gönül ve emek veren tüm sanatçılarımızın 'Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

aa


 

Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs