En Sıcak Konular

Dolarda düşüş sürüyor, borsa yükseliyor

27 Mart 2014 15:04 tsi
Önceki günlerde 2,3 liranın üstüne çıkan dolar bugüne 2,196 liradan başladı. Borsa da güne yükselişle başladı. Borsadaki yükseliş seçim öncesi piyasalara moral olarak yansıdı

Dolar/TL, uluslararası piyasada 2,1888'e kadar geriledikten sonra analistlerin destek olarak nitelendirdikleri bu seviyeden gelen tepki alımları ile 2,20'ye yükseldi.

Dün güne bankalararası piyasada güne 2,22'nin hemen altında başlayan dolar/TL, gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kazançları ve TL varlıklara artan ilginin etkisiyle 7 Mart'tan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 2,1888'e geriledikten sonra günü 2,19'un hemen üstünde tamamlamıştı.

Bugün bankalararası piyasada güne 2,1940 seviyesinden başlayan dolar/TL, analistlerin şubat ayından beri devam eden yükseliş trendinin destek seviyesi olarak nitelendirdikleri 2,1890 seviyesinden gelen tepki alımlarının devam etmesi ile 2,2005'i gördü. Şu dakikalarda dolar/TL 2,1990 seviyesinden alıcı bulurken, en düşük 3,020'yi gören avro/TL ise 3,0290 seviyesinden işlem görüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, kurdaki düşüşü alım için kollamak gerektiğini belirterek, yurtiçi piyasalardaki iyimserliğin yansımasını dolar/TL kurunda da gördüklerini ifade etti.

Dolar/TL'nin 2,24 civarından başlayan düşüşün 2,19’a kadar devam ettiğini anımsatan Doğan, "Dün 2,21’in altına sarkılmış olması kurda 2,17 - 2,16 hedefli yeni bir hareketi gündeme getirdi. Yeniden 2,21 üzerine hareket olmadığı sürece de kısa vadede hedef burası olmaya devam ediyor" dedi.

BORSADA İYİMSER HAVA

Dün, hafta sonu yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi gerilimin daha fazla artmayacağına yönelik iyimserlik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) zorunlu karşılıkların TL olarak tutulan kısmına faiz ödeyebileceği beklentilerinin netleşmesinin banka hisselerini desteklemesiyle BIST 100 endeksi günü yüzde 4,69 oranında yükselişle 67.730,78 puandan tamamlamıştı.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, bugün ise güne önceki kapanışa göre 189,82 puan düşüşle 67.540,96 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 0,28 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 0,27, holding endeksi yüzde 0,46 oranında düşüş kaydetti.

Analistler, bugün ABD'de 4. çeyrek GSYH başta olmak üzere açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde 68.500 ve 69.400 seviyelerinin direnç, 66.000 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu tahmin ediyor.

Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,932 µs