En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Kimseyi ötekileştirmedik

27 Mart 2014 17:14 tsi
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Kardeşliğin adresi CHP'dir. Ayrımcılığa, bölücülüğe karşı duran tek parti CHP'dir. Kimseyi bölmedik, ayırmadık, ötekileştirmedik, herkese saygı duyduk" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da partisi tarafından düzenlenen mitinde "Suriye Türkiye için bir tehdit unsur değildir. Zaten işi başından aşkındır. Orada bizim akrabalarımız var. Bütün komşularımızla barış içerisinde yaşamak isteriz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'Yurtta barış dünyada barış" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitinginde, kentte olmaktan onur, gurur ve şeref duyduğunu, bir dahaki seçimlerden sonra Hatay'a başbakan olarak geleceğini belirtti.

Ülkenin birleştirici gücü olacaklarını, hiçbir yurttaşı ötekileştirmeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, rengi, inancı ne olursa olsun insanın Allah'ın yarattığı bir varlık olduğunu ve her insanın başının üstünde yeri olduğunu ifade etti.

Kısa süre öncesine kadar başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Başınız açık ya da kapalı olsun hepinizin ellerinden öpüyorum. Hepinizin benim başımın üstünde yeri var. Benim kitabımda ayrımcılık yoktur. Ben insanı severim. Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak kabul ederim. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Ben vatandaşa hizmet edeceğim" diye konuştu.

"SURİYE'DE İÇ SAVAŞ"

Hatay'da her inançtan ve kimlikten insanın barış içerisinde yaşadığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bölmeye, ayrıştırmaya çalışıyorlar, ayrışmayın, bölünmeyin. Ayrılmak, bölünmek, birilerinin ekmeğine yağ sürmek yok. Beraber yaşadık, beraber yaşamaya devam edeceğiz. Suriye'de bir iç çatışma oldu, kardeş kardeşi öldürüyor. 'Kardeşin kardeşi öldürdüğü bir yere silah göndermeyin, cihatçı grupları Hatay'a getirip buralarda eğitmeyin, başınıza bela olur' dedim. Cilvegözü'nü, Reyhanlı'yı gördünüz, insanlarımız hayatlarını kaybetti. Bütün şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Patlamanın olduğu ertesi gün Reyhanlı'ya gittim. Partinin aracıyla gitmedim çünkü siyasi propaganda için gitmedim. Belediye başkanını ziyaret ettim. Gazeteciler, siyasi sorular sordu, 'ben siyaset yapmaya gelmedim, Reyhanlı'nın acısını paylaşmaya geldim bunlar bizim insanlarımız' dedim. Başbakan tam tersini söyledi. Kendisi Reyhanlı'ya gidemedi, ABD'ye gitti. Daha sonra Reyhanlı'ya silahla, topla tüfekle, güvenlik önlemleriyle gitti. Ben insanları kucakladım, acılarını paylaştım. O insanlar bizim insanlarımızdır. Şuanda Türkiye'de 1 milyona yakın göçmen var."
"DİLENEN SURİYELİLERİN SORUMLUSU KİM?"

AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Suriye'de akan kanın sorumlusu, dilenen Suriyelilerin sorumlusu kim, ellerini vicdanını koysunlar oylarını öyle kullansınlar" dedi.

Suriye'de akan kanın sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Oraya silah gönderme, militanlar yetiştirme, El-kaide ile kucak kucağa gelme' dedim, ama dinletemedim. Şimdi Suriye'ye savaş açmak istiyor. Bizim büyük önderimiz var, adı Mustafa Kemal Atatürk. Hayatını savaş meydanlarında geçirmiştir, yedi düvele karşı çarpışmıştır. Her yerde mücadele etmiştir. Ülkenin bağımsızlığı kurduktan sonra 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. Bu ülkenin bağımsızlığını korumak için çaba harcamıştır. Bu ülkede huzur içerinde yaşıyorsak Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Şimdi biz de çocuklarımıza barış içerisinde yaşayacağımız güzel bir Türkiye'yi bırakmak zorundayız. Neden siz silah, para gönderiyorsunuz? Provokasyonu kendileri hazırlıyorlar. Suriye Türkiye için bir tehdit unsur değildir. Zaten işi başından aşkındır. Orada bizim akrabalarımız var. Bütün komşularımızla barış içerisinde yaşamak isteriz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Yurtta barış dünyada barış."

Bayrağa her zaman saygı duyduğunu, bayrağın 76 milyonun onuru olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bayrağın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

CHP'nin Hatay’da barışın adresi, halkın partisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kardeşliğin adresi CHP'dir. Ayrımcılığa, bölücülüğe karşı duran tek parti CHP'dir. Kimseyi bölmedik, ayırmadık, ötekileştirmedik, herkese saygı duyduk. Herkese saygı duymayı da bir görev bildik" diye konuştu.

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,036 µs