En Sıcak Konular

Mehmet Ezer'in soruşturmasında skandal

28 Mart 2014 11:36 tsi
Diyarbakır'da BDP mitinginin ardından çıkan olaylarda başından yaralanan Küçük Mehmet'in soruşturmasında skandal bir gelişme yaşandı. En önemli delil olan kan izleri bulunan gaz kapsülü Mehmet'in ailesinde çıktı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 3 gün önce Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı.

İçişleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının hem adli hem de idari soruşturma başlattıklarını duyurduğu olayın en önemli delili olan ve üzerinde kan izleri bulunan gaz kapsülünün hâlâ ailede olduğu ortaya çıktı. Ailenin, Diyarbakır Baro Başkanlığı’na teslim ettiği kapsül, dün savcılığa iletildi.

Kardeşini hastanelik eden gaz kapsülünü Diyarbakır Baro Başkanlığı’na teslim eden Murat Ezer dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Silvan’da yapılan seçim mitingi sonrasında birtakım olaylar çıkmış, bu olaylar sırasında 10 yaşındaki kardeşim kafasına isabet eden gaz fişeği ile ağır yaralanmıştır. Halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisine devam edilmektedir. Olay sonrasında ve olay yerinde bulunan bazı kişiler, kardeşimin yaralanmasına sebep olan gaz fişeğini alarak bizlere teslim etmişlerdir. Bizler de hem kardeşimin tedavi süreci ile ilgilendiğimiz hem de bu delilin karartılmasından şüphe duyduğumuz için henüz savcılığa teslim edemedik. Bu konuda baronuzdan hukuksal sürecin takip edilmesi konusunda bizlere yardımcı olmasını talep etmekteyiz.”

Ailenin başvurusu üzerine Diyarbakır Baro Başkanlığı, cumhuriyet savcılığına başvurdu. Baro, Mehmet Ezer’in ağabeyinin kendilerine başvurduğunu belirterek, “Gaz fişeği kapsülü üzerinde gözle yaptığımız inceleme sonucunda kan izleri tespit edilmiş ve fotoğraflanmıştır.” açıklaması yaptı. Baro savcılığa verdiği dilekçede, mağdurdan kan örnekleri alınmasını, gerekli kriminal incelemenin yapılması için gaz fişeği kapsülünün Adli Tıp Kurumu’na ayrıca bağımsız ve tarafsız kurum ve kuruluşlara gönderilmesini istedi.

Kaynak: Zaman Gazetesi



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,236 µs