En Sıcak Konular

Bakan İşler: Yapanın yanına kar kalmayacak

28 Mart 2014 12:39 tsi
Başbakan Yardımcısı İşler, "Bu casusluk faaliyetini yapanların yanına kar kalmayacağını herkesin bilmesi lazım. Bu işi yapanların kimler olduğu konusunda çalışma başlatıldı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Güdül’de düzenlenen açık hava toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin soru üzerine İşler, ses kaydını çok manidar ve düşündürücü bulduğunu, kaydın Türkiye’ye yapılan bir ihanet, alçaklık ve saldırı olduğunu söyledi. Bunun bir casusluk faaliyeti olduğuna işaret eden İşler, şöyle devam etti:
 
''Bu casusluk faaliyetini yapanların yanına kar kalmayacağını herkesin bilmesi lazım. Dün nitekim Başsavcılık da meseleye el koydu, şu an soruşturma yapılıyor. Bu işi yapanların kimler olduğu konusunda çalışma başlatıldı. İnşallah en kısa zamanda failler yakalandığında yargıya sevkedilecekler ve en ağır ceza ile cezalandırılacaklar. İnşallah önümüzdeki günlerde herkes görecek.''
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu meselenin gündeme geleceğini günler öncesinde iddia ettiğini belirten İşler, ses kaydını yayınlayan paralel çete ile Kılıçdaroğlu'nun ''çok sıkı fıkı ilişki içerisinde'' olduğunu, ses kasetlerinden bilgisi olduğunu dile getirdi.

Paralel çetenin Deniz Baykal’a da şantaj yaptığını ve kaset yayınladığını anlatan İşler, ''Şu an anlıyoruz ki Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğunu bu yapıya borçlu. Onun için diyet borcunu ödemekte. Paralel örgüt ile kol kola AK Parti’yi acaba hükümetten uzaklaştırabilir miyiz çabası gayreti içerisindeler'' dedi.
 
''O kadar kansız bir parti değiliz''
 
AK Parti olarak her zaman barışı, huzuru istediklerini anlatan İşler, ''Eğer biz, Suriye’ye saldıracak olsaydık şimdiye kadar elimize pek çok koz geçmişti, uçağımız düşürülmüştü. Toprağımıza top mermileri gelmişti. Bu bahanelerle biz gerekli saldırıyı yapardık. Eğer bizim savaştan yana bir tavrımız olsaydı ama böyle bir şey söz konusu değil'' diye konuştu.
 
AK Parti'yi savaş yanlısı olarak gösterme çabasında olanları kınayan İşler, "Özellikle de 'AK Parti savaşa girecek ve böylece de seçimi kazanma gayreti içinde olacak' gibi mantıkla hareket ediyorlar. Buna da gülüp geçiyorum çünkü bizim AK Parti olarak böyle bir şeye ihtiyacımız yok zaten olsa bile tevessül etmeyiz. Biz, o kadar kansız bir parti değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Bu vatanın aleyhine olabilecek hiçbir şeye de imza atmayız ama maalesef onlar böyle milli güvenliği ilgilendiren meselede paralel örgüt ile hareket edebiliyorlar'' dedi.
 
İşler, ''CHP lideri, Deniz Baykal kaseti ile ilgili Başbakan'ı suçladı. Bununla ilgili değerlendirmeniz olur mu" sorusunu yanıtlarken, Başbakan Erdoğan’ın olaya anında müdahil olarak kaseti yarım saat içerisinde yayından kaldırdığını söyledi. İşler, bu bilindiği halde Kılıçdaroğlu’nun ''ne tür yalanlar söylersem AK Parti'nin oylarını azaltabilirim'' gayreti içinde olduğunu ifade etti.
 
Müezzinoğlu: Yapanlar en ağır cezayı çekecek
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben hem hukuk dışı buluyorum hem ülkeye yapılan bir ihanet olarak görüyorum. Yapanlar da en kısa zamanda en ağır cezasını çekeceklerdir" dedi.
 
Müezzinoğlu, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunarak fabrikaları ziyaret etti.
 
Ziyaretler sonrası bir gazetecinin "Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Müezzinoğlu, son dönemde Türkiye’nin istikrarıyla oynamak isteyenlerin olduğunu söyledi.
 
Dinlemeleri hukuk dışı bulduğunu ifade eden Müezzinoğlu,  şöyle konuştu:
 
"Ben hem hukuk dışı buluyorum hem ülkeye yapılan bir ihanet olarak görüyorum. Yapanlar da en kısa zamanda en ağır cezasını çekeceklerdir. Büyük devletiz, büyük milletiz. Her türlü tedbiri alırız, her türlü oyunu da bozarız, her tuzağın üstesinden de geliriz. Milletimiz merak etmesin."
 
Müezzinoğlu, Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, 2023 hedeflerinden rahatsız olanlar bulunduğunu söyledi. Bu durumdan, dışarıda ve içeride rahatsız olanlar olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Türkiye büyük bir devlet, büyük Türk milleti büyük bir millet. Bu tuzakları öyle veya böyle bozacaktır. Bu oyunların öyle veya böyle üstesinden gelecektir" diye konuştu.
 
Yazıcı: Amaç Türkiye'yi dış politik alanda güç duruma düşürmek
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'nin Hemşin ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Gizli güvenlik toplantısının Youtube'de yayınlanmasının son derece vahim bir durum olduğunu kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:
 
"Savcılık zaten derhal soruşturma başlattı. İdare de yapılan bu eylemle ilgili Türkiye'ye ihraç edeceği zararı önlemeyi dikkate almak suretiyle Youtube ile ilgili idari tasarrufta bulundu. Bu konu güvenlikle alakalı, tartışılacak başka bir yönü yok. Her ülke kendi güvenliğini koruma noktasında yapması gereken önlemleri alır, icraatı gerçekleştirir. Konu yargıya intikal ettirilmiştir. Bunu yapanlar kimdir, kimlerdir? Nasıl yapmışlar? Bunlar da tespit edilir, yargıya intikal ettirilir. Elbetteki güvenlik ile alakalıdır. Güvenlik ile alakası diş politika ile de bağlantılı olması nedeniyle bir casusluk amaçlı yapılmış olması çok kuvvetle muhtemeldir. Başka bir amaç olamaz zaten. Burada Türkiye'yi dış politik alandaki pozisyonu itibariyle güç duruma düşürmeyi hedefleyen casusluk amaçlı bir eylem gerçekleştirilmiş. Elbette ki savcılık makamları, emniyet makamları bu konuda görev ve yetkilerini bilirler. Fail ya da faillerini bulur yargıya teslim ederler. O zaman da tam detaylarını görmüş olacağız."
 
aa


Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,444 µs