En Sıcak Konular

Fransızların yüzde 80'i gitmesini istiyor

28 Mart 2014 13:53 tsi
Harris araştırma merkezinin bugün yayımladığı ankette, her 10 Fransızdan 8'inin bu pazar yapılacak seçimlerin ikinci turundan sonra Başbakan Jean-Marc Ayrault'un değişmesinden yana olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada, Ayrault'un görevine devam etmesini isteyenlerin oranı yüzde 22 iken, İçişleri Bakanı Manuel Valls'ı başbakan koltuğunda görmek isteyenlerin oranı yüzde 19. Araştırmaya katılanların yüzde 13'ü, Lille Belediye Başkanı Martine Aubry'nin başbakan olmasını isterken, yüzde 10'u da Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Matignon'a çıkması gerektiğini söylüyor.

Katılımcıların yüzde 4'ü Hükümet Sözcüsü ve Kadın Hakları Bakanı Najat Vallaud-Belkacem'in, yüzde 3'ü Kalkınma ve Sanayi Bakanı Arnaud Montebourg'un, yüzde 2'si de Savunma Bakanı Yves Le Drian'ın başbakan olması gerektiğini belirtirken, yüzde 46'sı da bu isimlerin hiçbirini başbakan olarak görmek istemediğini vurguluyor.

Seçimlerden hemen sonra yapılan kamuoyu araştırmasında, Fransızların büyük çoğunluğunun kabinede değişiklik istediği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Hollande'ın Başbakan Jean-Marc Ayrault'un yerine Fabius'u ya da Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe'yi getirebileceği konuşulmaya başlamıştı.

Fransa'da yerel seçimlerin ilk turunda merkez sağdaki Halk Hareketi Birliği (UMP) ve ittifak yaptığı listeler yüzde 48 oy alarak önemli bir başarıya imza atmıştı. İktidardaki Sosyalist Parti ve ittifak yaptığı sol listeler ise hayal kırıklığı yaşayarak oyların ancak yüzde 43'ünü alabilmişti.

Bu pazar günü ikinci turu yapılacak seçimler öncesinde uzmanlar, sosyalistlerin sandığa küsen ve hükümeti cezalandıran seçmenin gönlünü alarak oy oranını yükseltebileceği tahmininde bulunuyor.

aa

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs