En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: 'Devletin sırları pazara dökülmez'

28 Mart 2014 17:08 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin " Devlet sırrı' dediğimiz bir kavram vardır. Devletin sırları pazara dökülmez" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting öncesi özel uçakla Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanına geldi.

Havalanında partisinin Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ile diğer ilgililerce karşılandı.

Buradan otomobille miting alanına geçen Kılıçdaroğlu, miting alanında çok sayıda kadının bulunduğuna dikkati çekerek, "Sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. Onu elinden aldım. Bütün annelere ve kadınlara sesleniyorum. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun bütün annelerin, hanımların benim başımın üzerinde yeri var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin halka hizmet etmek için iktidar olduklarını dile getirerek, iktidarda siyasetçilerin zenginleşmesi halinde halkın fakirleşeceğini söyledi.

"O nedenle mevcut iktidarı biliyorsunuz. Buradan ses kayıtlarını izlediniz. Kimin ne mal olduğunu, kimin neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizden bir isteğim var; sandığa gideceksiniz. Özellikle Adalet ve Kalkınma Parti'sine oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum; Sandığa gideceksiniz bir tek şey istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Bir tek şey istiyorum. Eğer kolunda 700 milyarlık kol saatiyle bir bakan geziyorsa elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün. Bu bakan kolunda 700 milyarlık kol saatini nasıl aldı? Oy kullanacaksınız elinizi vicdanınıza koyup düşünün.  Sandığa gidecek bütün yurttaşlarıma sesleniyorum ve onların vicdanına sesleniyorum. Siyaset günlük siyaset değildir artık. Helal ile haramı ayırma siyasetidir bu siyaset. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Ben onların vicdanına sesleniyorum. Harama mı ortak olacaksınız helale mi ortak olacaksınız. Neye ortak olacak Bartınlı. Ben de onu istiyorum. Harama ortak olursanız size söyleyecek hiçbir şeyim yok ama asla şikayet etmeyecekseniz, asla din iman edebiyatı yapmayacaksınız. 'Yalanla, iman bir arada olmaz' diyor peygamberimiz. Onun için söylüyorum bu oylar sıradan oylar değildir. Bu seçim, sıradan bir seçim değildir."

"Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi"

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine değinen Kılıçdaroğlu, "Dün başka kayıtlar düştü. Bir Dışişleri Bakanı ve bürokratlar konuşuyorlar, 'Suriye'ye nasıl gireriz, Suriye'den Türkiye'yi nasıl bombalarız. Bizim oradaki Süleymanşah Türbesine nasıl saldırı düzenleriz, oraya ve bizim ordumuzu oraya nasıl sokarız' şeklinde ses kayıtlarının yayımlandı" dedi.

"Bu ülkenin askeri, bir komplonun kurbanı olabilir mi, bu ülkenin askeri gereksiz yere Suriye'ye sokulabilir mi? Onun hesaplarını yapıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Her yerde söyledim. Eğer sen gerçeksen.... Bakın bu işte iki önemli olay var.  Bir, devletin en mahrem bilgileri açıkça birileri tarafından kontrol ediliyor, biliniyor, dinleniyor. Siz hiç böyle bir devlet gördünüz mü? Devletin en mahrem bilgilerinin satıldığı, dünyaya, bir anlamda piyasaya sürüldüğü bir devlet gördünüz mü? Allah aşkına bu devleti kim yönetiyor? Bunlar yönetmiyorlar mı? 'Devlet sırrı' dediğimiz bir kavram vardır. Devletin sırları pazara dökülmez. Devlet kendisini korur ama geldiğimiz noktada devlet diye bir kavramının kalmadığını hep beraber görüyoruz. Bu, 'casusluk işi' diyorlar. Zaten devletin sırlarını casuslar alır.  Peki sen ne yapıyorsun? Sen neyin peşindesin, onlar neyin peşinde? Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir durumla karşılaşmamıştı. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz."

Kılıçdaroğlu, söz konusu konuşmalar sırasında "Gerekirse, Süleymanşah Türbesine saldırı düzenletiriz" dendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Diyor ki, 'dört adam göndereyim, oradan Türkiye'ye füze attırırım, öyle gireriz' diyor. Bartınlılar onun için diyorum bu seçim sıradan bir seçim değildir. Herkes sandığa giderken elini vicdanına koyacak. Biz bu seçimde bir slogan üzerinde durduk; 'Türkiye'nin birleştirici gücü' Bozulan çarkları yeniden inşa etmemiz lazım.  İşsizlik burada da var mı? Hiç siz bu başçalanın işsizlikten söz ettiğini duydunuz mu? 'İstihdam yaratacağım' diye bir şey dediğini duydunuz mu?"

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs