En Sıcak Konular

Ukrayna'da devlet başkanlığı için 3 aday

30 Mart 2014 08:42 tsi
Ukrayna'da, devlet başkanlığı seçimleri için eski Başbakan Yulia Timoşenko, radikal Sağ Sektör lideri Dmitriy Yaroş ve Mihail Dobkin aday gösterildi.

Ukrayna'da, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine 2 ay kala, eski Başbakan Yulia Timoşenko, radikal Sağ Sektör lideri Dmitriy Yaroş ve Bölgeler Partisinden Kharkiv eski Belediye Başkanı Mihail Dobkin aday gösterildi.
 
Başında bulunduğu Vatan Partisi tarafından, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için resmen aday gösterilen, Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko, partisinin kurultayında yaptığı konuşmada, halkın protesto gösterileriyle geleceğine sahip çıktığını belirtti.
 
Gösterilerin, herhangi bir parti veya siyasetçi ile bağlantılı olmadığını ifade eden Timoşenko, halkın, "yolsuzluklara gömülen iktidarı yok ederek, kendi iktidarını ilan ettiğini" söyledi.
 
Timoşenko, meydanlarda toplanan adalet talebinin, devlet yönetiminde yerine getirilmesi geretiğini vurguladı.
 
Timoşenko, ayrıca devlet başkanlığı seçimlerinin yapılacağı 25 Mayıs'ı beklemeden, parlamentoyu lağvetme ve devlet başkanını azletme imkanı sağlayan yasaların kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Dmitriy Yaroş da devlet başkanlığı için yarışacak
 
Ülkede aylardır devam eden protesto gösterilerinde yer alan radikal grupları bünyesinde birleştiren Sağ Sektör lideri Dmitriy Yaroş, devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmak üzere Merkez Seçim Komisyonuna resmen başvurdu.
 
Aşırı ulusalcı kimliği ile bilinen Tüm Ukraynalılar'ın Özgürlük Birliği lideri Oleg Tyagnibok ise seçimlerde radikal örgütleri bünyesinde birleştiren Sağ Sektör lideri Yaroş ile işbirliği yapabileceğini bildirdi.
 
Öte yandan, görevinden azledilen Viktor Yanukoviç'in döneminde iktidarda olan Bölgeler Partisi tarafından, 25 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, ülkenin en büyük ikinci kenti Kharkiv'in eski Belediye Başkanı Mihail Dobkin'i resmen aday göstereceğini açıklandı.
 
Bölgeler Partisinden Sergey Tigipko da seçimlerde aday olduğunu kaydetti.
 
Bu arada, Bölgeler Partisi'nin bugün düzenlenen kurultayında, görevinden azledilen Viktor Yanukoviç, eksi Başbakan Nikolay Azarov, eski Başbakan Yardımcısı Sergey Arbuzov, eski Vergi ve Gelirler Bakanı Aleksandr Klimenko, eski Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Eduard Stavitski ve Donetsk İl Meclisi Başkanı Andrey Şişatski parti üyeliğinden çıkarıldı.

aa


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs