En Sıcak Konular

Casusu ‘Dış‘arda aramışlar

30 Mart 2014 08:50 tsi
Casusu ‘Dış‘arda aramışlar Dışişleri Bakanlığı'nın "vatana ihanet" skandalı yaşanmadan önce yurtdışı temsilciliklerdeki tüm yerli ve yabancı personelin güvenlik soruşturmasını yenilediği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, casusluk ve diğer olabilecek olaylara karşı, yurtdışı temsilciliklerimizdeki Türk ve yabancı uyruklu sözleşmeli personelin güvenlik soruşturmalarını yenilediklerini açıkladı. Davutoğlu, "vatana ihanet" skandalı ortaya çıkmadan önce, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin, Dışişleri temsilciliklerinde çalışan personelin güvenlik soruşturmalarının yenilenmesine ilişkin sorusunu cevaplamıştı.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Davutoğlu, bakanlıkta Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar doğrultusunda Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda yurtdışı temsilciliklerde sözleşmeli personel istihdam edilebildiğini ifade etti. Davutoğlu, "Halihazırda dünyanın değişiklik şehirlerinde bulunan toplam 221 temsilciliğimizde yerel koşullara bağlı olarak ihtiyaca binaen, mahalli veya uluslararası yabancı dillerden bir kaçını bilen, 1124 yabancı uyruklu sözleşmeli personel istihdam edilmektedir. Söz konusu personel uzman, sekreter, takipçi, teknisyen, santral memuru ve destek personeli (şoför, aşçı, garson, kavas, hizmetçi, bekçi, bahçıvan) gibi unvanlarla görevlendirilmektedir" dedi.

GÜVENLİK ARAŞTIRMASI

Yurtdışı temsilciliklerde görevlendirilecek yabancı uyruklu sözleşmeli personelin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının kanun uyarınca ilgili kurumlar tarafından yapıldığını anımsatan Davutoğlu, şu bilgileri verdi: "Dışişleri Bakanlığı casusluk ve diğer olabilecek olaylara karşı personelin güvenlik soruşturmalarının yenilenmesine karar verdi.

UYARMA, KINAMA

Yurtdışı temsilciliklerdeki Türk ve yabancı uyruklu sözleşmeli personelin güvenlik soruşturmaları yenilendi. Bu çerçevede sözleşmeli personele işlediği disiplin suçuna göre uyarma, kınama, aylıktan kesme cezalarından birisi verilmekte gerekli görülmesi halinde hizmet sözleşmesi feshedilmektedir."

Akşam

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,712 µs