En Sıcak Konular

Servisten önce 4 gazeteciye montaj brifingi

30 Mart 2014 10:01 tsi
Servisten önce 4 gazeteciye montaj brifingi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasındaki güvenlik zirvesini dinleyen paralel örgütün kayıtları 14 Mart'ta 7 üst düzey paralel emniyet şefine, 16-19 Mart tarihleri arasında da kendilerine yakın 4 gazeteciye dinlettiği belirlendi.

Bakan Davutoğlu, 13 Mart'ta makam odasında Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile 'üst düzey gizlilikle' Suriye gündemli bir güvenlik zirvesi gerçekleştirdi.

KAYIT 14 MART'TA ABİLERE VERİLDİ

Paralel örgüt, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in Türk toprağı Süleymanşah Türbesi'ne yönelik tehditlerinin konuşulduğu bu zirveden bakan- lıktaki elemanları vasıtasıyla 31 dakikalık kayıt aldı. İstihbarat birimleri, örgüt elemanlarının ortam dinlemesi yoluyla aldıkları kayıtları 14 Mart'ta örgütteki üstlerine teslim ettiklerini tespit etti.

7 GÜVENLİKÇİDEN SERVİS KARARI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; paralel örgütün 16 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında da kayıtlar konusunda örgüte yakın 4 gazeteciyi bilgilendirdiği istihbarat raporlarına yansıdı. Gazetecilere yapılan bilgilendirme görüşmelerinin bir arada değil farklı mekanlarda yapıldığı öğrenildi. Paralel yapıya bağlı 7 üst düzey güvenlikçi isminin ise 21 Mart günü Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Gökçehüyük mahallesinde bir villada buluştukları ve kaydın montajlanmış haliyle servis edilmesi kararını verdikleri belirlendi.

PENSİLVANYA'YA RAPOR VERİLDİ

Gölbaşı'daki toplantıda montaj kaydın yayınlanması durumunda örgüte nasıl sonuçlar yaratacağının tartışıldığı ve kaydın bir değerlendirme raporu ile birlikte FTP adresi üzerinden Pensilvanya'ya gönderdiği belirlendi. Örgütte abi konumundaki iki ismin de CHP içinde diyalogda oldukları bir genel başkan yardımcısı ile Ankara Oran'da bir araya gelerek, 'tahrif edilmiş' kayıtları teslim ettikleri ifade edildi.



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs