En Sıcak Konular

4 aşamalı seçim takibi

30 Mart 2014 10:08 tsi
4 aşamalı seçim takibi
Şimdiye kadar girdiği beş seçimi kazanan AK Parti, üçüncü yerel sınavında... Partililer seçimi dakika dakika takip edebilmek için Genel Merkez'in 4'üncü katına üs kurdu, sonuçlar 4 aşamada raporlaştırılıp analiz edilecek.

AK Parti'de seçimlerin koordinasyonu Genel Merkez'in 4. katındaki "Seçim Koordinasyon Merkezi"nden sağlanacak. Muhtemel hile ve provokasyon girişimleri de göz önünde tutularak, sandık başından sonuçların analiz edileceği Genel Merkez'e kadar aşamalar için titiz bir çalışma yürütüldü. Dört aşamada sonuçlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının önüne sunulmuş olacak:

1. AŞAMA:Türkiye'nin her yerinde kurulacak sandıklar için sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışma başladı. AK Parti'nin belirlediği, biri asıl, biri yedek müşahidin yanı sıra, sandık gözlemcileri de oy kullanma saati öncesinde iş başında olacak. Toplam 1 milyona yakın kişi ile birlikte 9 milyon üyeye, muhtemel hile girişimlerine karşı uyanık olmaları konusunda uyarı yapıldı. Sandık başında oy verme işleminin tamamlanarak sayıma geçilmesiyle birlikte sonuçlar cep telefonları vasıtasıyla Genel Merkez'e iletilecek. Ancak bununla da kalınmayacak. Sandık sonuçlarının YSK'ya teslim edileceği tutanaklar tek tek AK Parti'nin sandık görevlileri tarafından alınacak.

2. AŞAMA: Sandık başında alınan tutanaklardaki sonuçlar AK Parti'nin ilçe merkezlerine ulaştırılarak, buradaki bilgisayarlar vasıtasıyla AKBİS sistemine girilecek. Hangi ilin, hangi ilçesinde, kaç numaralı sandıktan hangi oy sonuçlarının çıktığı bu sistemde tek tek görünecek.

3. AŞAMA: Üçüncü aşamada sonuçlar AK Parti Genel Merkezi'nin 4. katındaki Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) gelecek. 30 kişilik ekip bilgisayar başında hazır olacak. Gelen sonuçlar derlenerek raporlaştırılacak.

4. AŞAMA: AK Parti SKM ve Seçim İşleri Başkanlığı görevlilerinin hazırladığı sonuçlar, parti yöneticilerine sunulacak. Oylarını, kayıtlı oldukları illerde kullanacak olan yöneticiler, günün ilerleyen saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek, sonuçların analizini yapacak.  

BALKON KONUŞMASI OLUR MU?

AK Partili yöneticilere göre, oyların sayımına başlandıktan iki saat sonra işin rengi belli olmaya başlayacak. Sonuçların alınması ise 5-6 saati bulabilir. Çıkacak sonuçlara göre, Başbakan Erdoğan'ın yeni bir balkon konuşması yapıp yapmayacağı da merak konusu.   

KURMAYLAR SABAHA KADAR ÇALIŞACAK

Genel Merkez’de Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Genel Sekreter Haluk İpek, ARGE Başkanı Süleyman Soylu, Ekonomi İşleri Başkanı Numan Kurtulmuş, Halkla İlişkiler Başkanı Salih Kapusuz, Medya ve Tanıtım İşleri Başkanı Hüseyin Çelik'in de aralarında olduğu yöneticiler değerlendirmeyi Başbakan Erdoğan'la birlikte yapacak. Kurmaylar sabahın ilk saatlerine kadar çalışacak.  

Akşam



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs