En Sıcak Konular

Siyasiler sandık başına gitti

30 Mart 2014 12:14 tsi
Siyasetin zirvesinde ilk oy kullanan isim TBMM Başkanı Cemil Çiçek oldu. Şimdi gözler diğer siyasilerin oy atacakları sandıklarda.

Meclis Başkanı Çiçek erken davrandı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Oy kullanacağı okula eşi Gülten Çiçek ile sivil plakalı araçla gelen Çiçek, gazetecilerin ilgisi arasında 1150 nolu sandığın olduğu sınıfa gitti.

Sandık görevlileri ile tokalaşan Çiçek, nüfus cüzdanlarını görevlilere verdi. Yapılan kontrolün ardından oylarını kullanan Çiçek ve eşi okuldan ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, oyunu Emek'teki Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulunda kullandı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Seçim gününü bayram gibi kabul etmek lazım çünkü önümüze sandığın geldiği gün milletimiz için gerçekten bir bayramdır" dedi.

Atalay, oyunu Emek'teki Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulunda kullandı. Eşi Yıldız Atalay ve kızı Tuba Atalay ile oy kullanmaya gelen Beşir Atalay, sıraya girerek vatandaşlarla sohbet etti.

Atalay, 1254 numaralı sandıkta oyunu kullanmasının ardından, Türkiye'nin önemli bir seçim günü yaşadığını belirterek, sandıklara da bakıldığında katılım oranının yüksek göründüğünü söyledi.

Sandıkların "milli irade" anlamına geldiğini kaydeden Atalay, "Sandıklara çok önem veriyoruz. Onun için bütün vatandaşlarımız katılsınlar. Seçim gününü bayram gibi kabul etmek lazım çünkü önümüze sandığın geldiği gün milletimiz için gerçekten bir bayramdır. Sandığın önemini ne kadar büyütsek yeridir. Sandığın olmadığı yerde demokrasi olmaz, o zaman başka güçler, başka vesayetler ortaya çıkar. İşte milletimiz bugün kendi geleceğini belirlemek için oy kullanıyor, hayırlı olsun" diye konuştu.

Nihat Zeybekci oy kullandı

Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci, yerel seçimlerin ülke için hayırlı olmasını diledi. Her siyasi parti için yoğun geçen bir seçim dönemi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Ben bu seçimlerin demokrasimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yarından itibaren Türkiye'de gerek demokrasi, gerek evrensel hukuk normları ve devletimizin işleyişi ile ilgili, Türkiye'deki siyasetin yeniden bir taze başlangıç için bu seçimlerin bir adım olacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan Bayraktar oyunu kullandı

AK Parti Trabzon Milletvekili ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, oyunu Trabzon'da kullandı.

1 Nolu Bostancı mahallesindeki Bostancı İlkokulu'nda 1339 Nolu sandıkta oy kullanan Bayraktar, seçim sonuçlarının Türk milletine hayırlara vesile getirmesini diledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu memleketi Sivas'ta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Oy kullanacağı okula gelen Yılmaz, kayıtlı olduğu 1320 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Oyunu kullanan Yılmaz, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Bakan Yılmaz, "Allah bu millete bir daha İstiklal Savaşı göstermesin. Mehmet Akif Ersoy'un da sözü var biliyorsunuz; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diye. Sıkıntılı bir dönem, inşallah ülkemiz ve Sivas için hayırlı olur" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Bahçecik Damlar İlkokulunda kullandı.

Işık, eşi Nigar ışık ile Bahçecik Damlar Mahallesi'ndeki Damlar İlkokuluna gelerek, kayıtlı olduğu 1038 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Işık, sandığın millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu söyledi.

"Sandık sonuçlarını herkesin kabullenmesi, demokrasiye olan inancın gereğidir" diyen Işık, vatandaşların büyük bir katılımla sandığa giderek özgürlük, gizlilik ve huzur içinde oyunu kullanacağına inandığını kaydetti.

Işık, bu anlamda gereken önlemlerin alındığını dile getirerek, seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diledi.

Ahmet Türk Mardin'de oyunu kullandı

BDP'nin desteklediği Bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, Yalım İlköğretim Okulu 1215 nolu sandıkta oyunu kullandı

BDP'nin desteklediği Bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, Yalım İlköğretim Okulu 1215 nolu sandıkta oyunu kullandı. Eşi Mülkiye Türk ile birlikte oyunu kullanan Ahmet Türk, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, yerel seçimlerin Türkiye'nin demokrasisi adına çok önemli olduğunu belirterek, bunu bir referandum olarak değerlendiklerini söyledi. Türkiye'deki değişim ve dönüşüm konusunda genel olarak çok daha önemli bir seçim olduğunu belirten Türk, "Bu bir referandumdur. Herkesin bir sınavdan geçeceği bir seçimdir. Biz bu ülkede çoğulcu, katılımcı ve demokrasinin gelişimini istiyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, oy kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Münir Özkul İlkokulu'nda 110 numaralı sandıkta oy kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Kazım Kurt, yerel seçimler için oyunu kullandı.

Oyunu Şeker Mahallesi 1541 numaralı sandıkta kullanan Kazım Kurt, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Eskişehir için yıllardan beri hizmet edenler ve bundan sonra hizmet yarışına girenler için teşekkür eden Kurt, "Herkesi üç aylık seçim çalışması nedeniyle tebrik ediyorum. Uygar bir ortam oldu, demokratik bir ortam oldu. Bundan sonra seçilecek olan belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar ve büyükşehir başkanına gönüllerince başarılı olabilecekleri bir beş yıl diliyorum" dedi.

Kurt, gazetecilerin, Odunpazarı'nda Belediye Başkan adayı olmasına karşı oyunu Tepebaşı'nda kullanılmasına yönelik sorusuna, "Benim ikametgahım burası. Milletvekili genel seçimi olsa milletvekilleri istedikleri sandıkta oy kullanabiliyorlar ama yerel seçimlerde oturduğu yerde kullanıyor herkes. Bir oy içinde başka dolambaçlı yollara girmenin anlamı yok. Nerede oturuyorsak orada oy kullanmak zorundayız. Bu nedenle ben kendi mahallemde oy kullandım" yanıtını verdi.

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar oyunu kullandı

Fatih İlköğretim Okulu'ndaki 2250 numaralı sandıkta oyunu kullanan Acar, vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Acar, oyunu kullandıktan sonra, sandık görevlilerine kolaylıklar dileyerek okuldan ayrıldı.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Acar, seçimlerin Türkiye'ye ve İstanbul'a hayırlı olmasını diledi.

Acar, "Gönül isterdik ki, bu süreç demokrasi şöleni şeklinde geçsin. Maalesef süreç içerisinde yerel seçim, mahalli seçim havasından ziyade, genel seçim havasında bir süreç izlendi. Eşit şartlarda yarış olamadı maalesef" diye konuştu.

aa


Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs